29 april 2007

snabbmat

Well, ibland får man till det minsann! Efter att ha läst det här så fick jag ny matlagningsinspiration och rotade fram vad jag hade. Inte alls vad jag trodde och inte alls vad man skulle ha, men here goes:

  • skär gul lök, vitlök och zuccini tunt fräs i olja + sambal oelek
  • ös i haricoverts och ärtor + förkokta nudlar, smula dem gärna i småbitar redan i paketet.
  • salta och peppra efter smak
  • ös på någon sweet chili sås + sparris i småbitar
  • rör om, smaka av
  • ös i tigerräkor (obs dessa bör vara förkokade)
  • rör om en stund och fundera på smaken, kanske lite mer sweet chili sås?
I alla fall detta blev skitgott och Julia det kan hända att du får en variant av detta i morgon, fast utan för mycket chili, jag veeeet!
....................................................................................................................................

Andra bloggar om: , , , ,

Feist

Okej, jag vill väldigt gärna att Feist ska komma till Sverige snart så att jag får se henne live.

.................................................................................................................................................

Andra bloggar om: , ,

28 april 2007

filmen om mig

På något vis tänker jag att jag borde vara huvudpersonen i mitt eget liv. Fast det blir ganska sällan så. Det händer till och med att jag försöker dölja hur lite jag är mitt eget livs huvudperson inför vänner och familj, lite för att jag skäms, lite för att jag inte vet hur man gör och kanske lite för att jag inte vet hur jag ska få det jag vill att funka tillsammans med det andra vill.

Rätt vad det är blir jag ledsen för det och häver ur mig allt jag vill på en och samma gång, sedan brukar jag backa och till slut blir det ingenting av det.

Hur vet man vad man vill egentligen? Vad är det som gör att en del vet preciis vad de vill, och en del inte?

...........................................................................................................................................

Andra bloggar om: , , , ,

27 april 2007

nytt fast gammalt - Jolie Holland

Det var länge sedan jag lyssnade på Jolie Holland, jag menar aktivt, jag menar inte bara en slumpmässigt framshufflad låt i mediaspelaren. Jag gillar henne. Jag menar jag gillar hennes musik. Jag lyssnade på förra plattan, escondida, hela tiden och jag såg verkligen fram mot att se henne live, vilket jag gjorde två gånger, och jag blev besviken båda gångerna. Hon var jävligt trist, skittråkig, typ divig, inte à la Ryan Adams, men med trist attityd. Jag rekomenderar inte längre någon att se henne även om hon fortfarande låter bra, så lyssna gärna.

......................................................................................................................................

Andra bloggar om: ,

24 april 2007

Avdragsgillt?

I min branch har vi inte så värst många löneförmåner, kanske två. En av dem är att löss ingår gratis, en eller ett par gånger om året. Den här gången fick M dem också.

...................................................................................................................................

Andra bloggar om: , ,

23 april 2007

picknick och Hälsingland

Det hinner nästan alltid bli midnatt innan jag kommer i säng, jag ska bara... Jag är värre än Alfons.

Och så lyssnar jag på Tomas Anderson Wij, som jag avskytt så länge. Sedan picknick-festivalen -04. Han spelade och jag tyckte det var trist, platt och bara intetsägande. Efteråt mötte vi honom överallt, på stan, i butiker, på klubbar och konserter, jag stönade och muttrade medan M skrattade och retades. Men så sitter jag här ett par minuter i midnatt och lyssnar på Hälsingland och tänker på bröllop vi varit på och bröllop vi ska på. Jag tänker på allt som låten innefattar och kommer på mig själv med att tänka att jag kanske underskattat honom, ja han, Tomas Andersson Wij, och kanske är det så att jag borde be om ursäkt för att jag muttrat så argt, och kanske är det så att jag borde lyssna på honom live igen, men bara kanske...

.................................................................................................................

Andra bloggar om: , , , ,

22 april 2007

Gävla Gävle är bättre än Jävla Australien

Ibland vet man inte hur mycket man saknat människor fören man träffar dem igen. I det här fallet hade jag nog en aning och jag känner att det är onödigt att det tar år mellan varven, det är trots allt inte mer än två timmars bilfärd.

..........................................................................................................................................

Andra bloggar om: , , , , ,

21 april 2007

boktips III- Montecore: en unik tiger


Jo Den här boken lämnar mig inte. Jag bär den med mig som ett pärlhalsband, och ganska ofta fingrar jag på pärlorna och minns ur boken.

I alla fall, here goes;

Det är en brevväxling mellan faderns vän Kadir och Jonas Hassen Khemiri som resulterar i den här boken. Khemiri blir uppmanad att skriva boken om sin far och som hjälp på traven får han faderns tidigare år i Tunisien skickade till sig via e-mail av Kadir.

Själv skriver Kehmiri till fadern när han berättar om honom berättar sin version och ofta från barnets perspektiv.

Hela boken är en slags brevväxling mellan Kadir och Khemiri, ibland är de snudd på osams eftersom deras syn på fadern är olika. Emellanåt skriver Khemiri tillfadern och man häpnar över svängarna i boken och hur spännande och fantastiskt det är att läsa den.

Bara inledningen... "Hej, kära läsare, där du står bläddrande i bokbutiken! Låt mig explikera varför tid och finanser ska offras på just denna bok! Låt oss tillsammans visionera hur världens bästa pappa och superhjälte vandrar vitt kostymerad på sitt luxuösa lofts takterrass i New York [...]Hur uppnådes denna kosmiska succé för en påver föräldrafri pojke? Invstera i din biljett i bokens resa så får du vetskap!"

Jo köp den! Köp den för språkets och berättelsens skull, köp den för att det är roligt att ta del av något som är vardag för många men utöver det vardagliga för en del. Köp den för att du gillar en bra historia och för att du inte har läst något liknande, ialla fall inte helt nyligen. Har du dessutom läst franska eller andra latinska språk och har en liten aning ordstammar och grammatiken så skrattar du högt många gånger när du inser hur Kadir tänker när han skriver.

Det är en bok som är på min top-tio, lätt!

(Det stör mig är att JAG inte kan skriva tillräckligt bra för att göra boken rättvisa)

.............................................................................................................................................................................................
Andra bloggar om: , , , ,


Semeterplaner II

Det går trögt med sommarplanerna. M vill åka hit, och det kan hända jag följer med, jag har inte helt bestämt mig ännu. Men det är hur som helst bara tre dagar eller så. och sedan tar de slut semesterplanerna. Det är ungefär så långt vi kommer varje gång vi pratar så jag vet inte vad som blir. Antagligen ingenting.




Andra bloggar om: , , ,

15 april 2007

Job Andersson

Jag älskar Job Andersson. Ja inte bokstavligen, men fy satan vad jag skrattar när jag lyssnar på honom. Det är så tårarna sprutar nästan varje gång.



Andra bloggar om: , ,

14 april 2007

morgonglädje

M och katten ligger i en hög i sovrummet. Jag går in och tittar på dem ibland och blir glad inuti. Jag tinar, både inifrån och utifrån den här morgonen.

Jag har druckit morgonkaffet på balkongen. Jag har läst DN (pappersvarianten) och började med A-delen. Jag lyssnar på Maia Hirasawa och jag tänker att dagen kanske kan bli bra även om det är årsdagen. Det kan hända att det blir trevligt trots allt och det kan hända att idag är dagen som jag fixar klart i köket. Det är nästan så att jag tror det, för idag är dagen som fick en underbar start.

11 april 2007

skyltat för kärleks skull.


Från Visby i oktober. Skärpan var dålig så jag fick hjälp av J.D att fixa till den, annars stämmer texten.


.........................................................................................................................................................................

Jag har sett flera tisdagsteman (fast idag var det på en onsdag) förut och jag vet inte om jag kommer att delta i fler, men jag har väntat på ett tillfälle att få använda skylten.


Andra bloggar om: , , , ,

10 april 2007

bloggen

Den här bloggen är inte precis hemlig, men det är inte så att jag ringt runt till bekanta eller familjen och tipsat om den. Ett par vet, och någon misstänker nog men det är ganska få som verligen vet att det är JAG som skriver den. Det blev bara så.

Från början var det inte tänkt att bli något, jag testade olika bloggleverantörer och skrev bara något. Sedan blev det detta och nu vet jag inte vad det är. Egentligen vill jag kanske inte skriva om mig och mina vardagar. Egentligen ville jag skriva om världen och iaktagelser men jag är inte så vidare bra på det, och jag hamnar alltid hos mig och mitt. Man ska skriva om det man kan bäst har jag hört och jag antar att mitt liv är det jag kan bäst, men är det överhuvudtaget intressant för någon annan?

Jag menar fortfarande så googlar de flesta sig hit när de söker efter "knulla".

09 april 2007

boktips II - Tätt intill dagarna

Jag kan inte sluta tänka på den här boken. Den berörde mig och den håller kvar mig. Allt är i sin ordning, det är ju så det ska vara men det är ganska länge sedan jag blev så berörd. Det är ganska länge sedan jag läste något som jag tycker lämnade avtryck så här (nej egentligen inte om jag tänker efter för jag har två böcker till jag går och funderar på.) och jag är lite rädd att folk ska gå miste om boken av misstag.

Boken handlar om kärlek och den handlar om Mustafa Cans mor. Den handlar om hur man tror att man känner någon ända till den dag man börjar summera vad man vet och man inser att jag känner inte dig. Den handlar om att höra till, om att tro, om att inte tro. Den handlar om att vi tror att vi vet vad vi ser, den handlar om att varje människa själv äger sina tankar och vi har sällan tillgång till andras än våra egna.

Jag tyckte mycket om den.

..........................................................................................................................................................................
Andra bloggar om: , ,

08 april 2007

Helg ljuva helg, varför överger du mig?




En del av helgens aktiviteter och det har varit mycket trevligt. Nu är jag trött ty jag har ätit för mycket gott, och jag har ätit för mycket snask ur mitt påskägg, dessutom så vaknade jag av att en bebis skrek för full hals 06.30 i morse och sedan fick jag ont i ryggen och kunde inte somna om. Ibland när jag tänker på mina sömnlösa morgnar, slår det mig att det kunde varit min mamma som berättade om sina.

.........................................................................................................................................................................

och jag älskar M

..................................................................................................................................................................................................................................

Andra bloggar om: , , , , ,

06 april 2007

Långfredag för andra gången

Jag har inte ätit frukost ännu. M sover. Jag förstår inte hur han kan sova så många timmar som han gör. Själv har jag sovit lite mer än sju.

Jag tänker på långfredagar. Jag försöker minnas vad jag gjort de andra åren men jag kan bara minnas tom gata, jag på grön cykel och tomma hus och tom gata, inte en kompis någonstans, dötrist. Men om jag tänker på långfredagen förra året, så minns jag. Nästan i detalj kan jag återge den;
  • frukost..
  • resan..
  • ankomsten..
  • vännen + maken
  • shocken..
  • undran..
  • febern
  • ömheten..
  • samtalen..
  • smärtpumpen
  • dottern, barnen och äldste sonen
  • systern
  • väntan
  • boken om någon
  • tårarna
  • slutet
  • andra systern + maken
  • svimningen
  • tårarna,
  • tystnaden
  • farvälet
  • hemresan
  • tårarna
  • ömheten och kärleken
Nästa vecka blir det ett år sedan, men långfredagen är märkt av döden för oss även fast vi inte är troende. Även fast vi faktiskt mår ganska bra precis just idag och just nu så är det ett år sedan det var långfredag förra gången. Och förra gången sa vi farväl, idag ska vi snart säga god morgon.

Andra bloggar om: , , , ,

04 april 2007

Inte bara godis, men ändå.

Hela tiden får jag hindra mig själv från att hävda att påskägget jag köpt är till mig. Det är till M men innehållet tilltalar och jag är nästan avundsjuk. Jag är på vippen att säga att om han råkar köpa godare godis till mig, så får han självklart ta av mitt ägg... Jag menar uti fall att..


Andra bloggar om: ,

01 april 2007

söndagssvammel

Mjo det ordnade till sig igår. Jag grät ut allt det jobbiga och sedan grejade jag lite med småprylar som jag har och så satt jag länge länge framför datorn och surfade, msn:ade och skrattade. I bakgrunden hade jag TV:n på och olika program, Magnolia, som jag tycker om men den är skum! Särskillt när alla grodorna (paddorna?) börjar regna ner från himlen.

Maia Hirasawa är veckans konsument i DN och hon släpper visst sin första platta på onsdag. Jag har sett henne flera gånger men aldrig som soloartist. Jag har bara hört någon låt av henne - som var mer än okej - och det kanske kan bli spännande så småningom. Hon påminner lite om Lily Alen fast ändå inte.. Just nu är dock Maia ganska förknippad med Hello Saferide och jag tänker att det kanske tar ett tag innan man kan tänka bort Hello Saferide, eller så har jag fel och det i stället är en draghjälp.

Snart kommer M hem från sitt roliga, det blir bra. Han nämnde något om choklaaaad...

Idag är jag glad


Andra bloggar om: , , , ,