31 juli 2007

I kväll Bio, imorgon konsert

Och jag är glad för det på riktigt. Förra konserten gick det ju inte så bra med men i morgon har jag biljetter. M ska med och kommer att undra om jag inte dyker upp till vår middagsdate. Alltså kan jag i princip inte missa konserten den här gången.


29 juli 2007

ge mig inga tydliga tips!

Okej jag är sent ute men så är det, och ibland känner jag bara inte för att läsa böcker som alla rekommenderar. Ibland blir det så totalt fel. Ta tex Alkemisten, den var kass! Den blev jag rekommenderad av alla efter att ha berättat vad jag tyckte om Den vidunderliga kärlekens historia. "Åh då måste du bara läsa Alkemisten, du kommer att älska den, det är precis samma underbara språk!!"

Men det var det naturligtvis inte, det var krystat och konstlat. Kan hända att saker och ting gick om intet i översättningen men det vet jag inget om eftersom jag bara läste den på svenska.

Gång efter annan blir jag rekommenderad böcker som jag bara måste läsa och jag gör det sällan, antagligen allt för sällan! Men nu gjorde jag och det är en deckare, Män som hatar kvinnor. Hela dagen har jag läst med avbrott för mat och kattlek, annars har jag läst och läst. M har legat i andra ändan av soffan han också. Han är djupt begraven i brottets spår, även om han då och då hävdar att den inte är så värst bra egentligen, jag tror honom, den ser tråkig ut även om det är ett matt omslag.

För det är också en grej. Jag köper ogärna böcker som inte är pocket och som inte är matta i omslaget. Det är knasigt och jag kan gå förbi mina principer men jag gör det ganska ogärna. Helst ska det vara något jag hört om själv, en pocket och en som är matt, tjock och snygg. Helst inte lila eller rosa, men på senaste tiden har jag köpt bara rosa böcker, nästan för att se om jag kanske har haft fel, det har jag inte, tror jag.

..........................................................................................

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Jag vill ha frukost på sängen.

Jag har inget emot att åldras egentligen. Jag har inget emot att jag plötsligt blir 31 istället för 30, att jag är närmare 40 än 20 gör mig faktiskt inget alls. Jag tyckte det var ganska jobbigt när jag upptäckte de första gråa stråna vid tinningarna och jag tyckte att det var ganska konstigt att se att huden på mina händer blivit annorlunda.


Det som är konstigt med att åldras är att jag upptäcker förändringarna plötsligt, att jag aldrig märker hur de smyger sig på mig. Jag undrar ibland om det är nu jag borde börja med anti-rynk-cremer. Men så gör det mig egentligen inget med rynkorna, jag ser gladare ut kring ögonen än tidigare och för en som alltid hört "du ser så allvarlig ut jämt!" i anklagande ton känns det ganska välkomnande med glädje i ansiktet.

Så nej, jag har egentligen inget emot att åldras, men jag har något emot det som kommer med åldrandet. Till exempel att mina föräldrar blir äldre och äldre, att åren jag kan få barn på blir färre, att jag inte kan sova om morgnarna...

Ibland skulle det vara skönt om jag var den som vaknade sist. M kunde gå omkring och tycka att jag var den tråkiga och försöka spela lagom hög musik så att jag kanske vaknade, släppa ner katterna i sängen och låta dem busa där, eller allra helst väcka mig med frukost på sängen, för att han kan och för att jag älskar det trots smulor, trots bök och balanserandet av koppar och böcker. Jag vill vara den som sover, jag vill behöva fler än 8 timmar fortfarande, inte fem eller sex och;

Jag vill ha frukost på sängen.

.......................................................................................................

Andra bloggar om: , , , , ,

28 juli 2007

vad är grejen med pop-nonstop och alläteri ?

Jag har funderat lite på det där med musiksmak igen. Jag gör det ganska ofta egentligen. Jag tycker det är viktigt. Helst skulle jag vilja att alla hade ungefär samma som jag, några kunde få ha bättre koll (vilket många har) för att tipsa mig, men det vore praktiskt att alla hade ungefär samma för då slapp jag bli förbannad när jag hör kass musik. För jag blir det, förbannad. Särskilt om jag är trött, då kan jag kliva ur köer, lägga det jag tänkt handla innanför dörren och gå hem, ungefär så.

Det handlar inte heller alltid om att ha samma musiksmak som jag inser jag, men att den är aktiv kanske. Att man bryr sig om vad man lyssnar på, att man bara inte lyssnar på reklamradio och låter skvalet stå på hela dagarna.

Min kollega gör så. Hon hör till dem som sätter på radion så fort det är tyst och lugnt och sjunger glatt till allt poppigt och schlagrigt och e-typigt. Jag har lärt mig att hålla käften, jag har lärt mig att bita ihop och inte kommentera varje jävla låt varje gång. Ibland tar jag med någon skiva till jobbet och försöker introducera något annat, men hon tycker bara att det låter jättebra ungefär som allt annat. Hon är en typisk allätare. Jag tycker om henne ändå, konstigt nog.

........................................................................................

Andra bloggar om: , , , ,

26 juli 2007

Man borde inte sova när man ska vara vaken

M jobbade natt och läste på väg hem att The Be Good Tanyas spelade 20.00 på Pet Sounds i kväll! Jag blev verkligen överlycklig tills jag insåg att jag skulle få gå själv, eller kanske inte... Jag ringde och jag ringde men ingen kunde och någon kanske och någon nja.. vet inte vilka det är...

Jag surade men bestämde mig faktiskt för att gå själv. Körde M till jobbet, hemma, kelade med nykatten och bråkkatten, bara vila lite... somnade, och VAKNADE strax efter åtta av att M ringde för att se om jag hade kommit i väg eller inte.

Inte alltså.

Fuck!

..................................................................................................

Andra bloggar om: , , , ,

22 juli 2007

Fulla kompisar sökes - obs vinfulla!

Hur gör man när man är vuxen och har ett jobb man trivs med ( ialla fall egentligen) och man inser att man behöver fler vänner. Hur gör man då? Eller vänner, kompisar i alla fall, några nya att hitta på något med. Hur gör man då?

Jag måste lösa detta på något sätt, helst ska det vara glada kompisar som vill prata mycket och dricka vin ibland. Helt enkelt, jag behöver någon att få bli full med som inte bara ska dansa eller ragga hela tiden.

.........................................................................................................................

Andra bloggar om: , , , , ,

21 juli 2007

cykeln och mitt hem

Jag står med frukostmackan i handen och kikar på himlen. Jag inser att dagen kan komma att bli fantastisk, det kan hända att det blir den bästa sommardagen i dag kanske, när jag bara har helgen kvar innan det är dags att jobba igen.

Jag har min kärlek i cykelförrådet och jag ska definitivt ta en sväng framåt dagen. Har inte precis funderat ut vart jag ska ännu, men det löser sig. Jag kan vara planlös jag har en bra cykelkarta och gott om tid.

Det känns lite tråkigt bara att jag får vara planlös ensam. Vännerna som finns är inte här och i deras liv ingår inte resor hit till mig så ofta utan de träffas gärna om jag åker "hem", till barndomsstaden, till föräldrarna och har tid över. Jag har inte varit "hemma" på ett tag nu, sedan i julas. Några av vännerna träffade jag sist för ett år sedan.

Jag har bjudit upp dem hit nu i sommar. De kom inte, ingen nappar på mina förslag inte systrarna heller, eller föräldrarna, jo mamman.. De vill att jag ska komma dit, de vill för allt i världen inte hit, men det här är mitt hem nu. Jag ville bara visa dem det en gång. Min balkong, min katt, mitt hem.

...................................................................................................................

foto: skeppshult.se

Andra bloggar om: , , , ,

20 juli 2007

småskitar är gulliga

Katterna har blivit vaccinerade idag. Den ena katten har också fått lugnande två gånger, gett blodprov och blivit avmaskad med spruta, fått klorna klippta, fått hjärtat lyssnat på och blivit beordrad att banta! Han har betett sig som ett odjur, men nu är han loj och går omkring med tungan lite utanför munnen och vi är lite olyckliga för att vi utsatte honom för detta. Lite oroliga också kanske att han har diabetes, även om vi inte tror det.

Den lille skiten (som han kallas och nästan heter) uppförde sig exemplariskt och var bara gullig.

..........................................................................................

Andra bloggar om:

18 juli 2007

Men han älskar mig

Vi skulle lyssna på Stefan Sundström, miss Li och Nina Ramsby, M och jag. Det skulle bli så bra och det skulle vara på kulturhustaket och det skulle bli romantiskt och allt! Det var tvärkört, inte en biljett kvar, och vi lunkade ner för att kolla uteserveringen på Debaser där Mont Mardié spelade, men näää... Vi hamnade på Gondolen och jag var glad att vi satt där, jag var glad över att se Stockholm ur den vinkeln och sa det också. M höll med, satt tyst ochsa till slut att han inte visste vad han skulle prata om och jag blev så förbannat ledsen. Det la sordin på allt jag kände och allt jag tänkte och jag ville bara komma där i från.

Så vi gick, och jag pratade lugnt och sansat och frågade och han svarade och kände sig dum, vilket jag inte alls ville, jag ville förklara. Och när vi pratat oss nästan hela vägen ner till Tunnelbanan kom det. All min oro, tårarna och det där jag aldrig tänker högt ens, att jag känner mig ful och att jag är rädd att vi ska råka träffa henne och att jag till och med köper nya kläder i fall hon är där vi är. Att jag inte känner mig tillräcklig och att jag faktiskt inte känner att jag är så bra.

Ja så nu vet han.

...................................................................................................................................

Andra bloggar om: , , , , ,

Nykatten igen


Jag har säkert 143 bilder av lillskiten redan, inte riktigt men nästan. Det går inte att låta bli. Gammkatten hatar honom inte länge utan nöjer sig med att fräsa när han går för nära älsklingsklösbrädan. Lillskiten får till och med busa lite lite med bråkkattens svans. Jag tycker FRAMSTEG!

Och när lillskiten sover passar bråkkatten på att slappa en stund bredvid fiolnörd... jag menar M


.......................................................................................................................................
bild:privat

Andra bloggar om: ,

17 juli 2007

Nykatten

Här är han, nykatten, som ännu är utan namn. Husse lutar åt Musse men det ärsäkert mest för att han ska få säga "husses lilla musse-pusse" eller för att har bott med en annan katt som hette något som rimmar på Musse.

Hur som helst sover han mycket, busar mycket och fjäskar inte mycket för bråkkatten som fortfarande hatar honom även om han kommer närmare, meter för meter. Kanske vågar jag vara hemma själv med dem när M börjar jobba på lördag, men bara kanske.

.....................................................................................................................................
foto:privat

Andra bloggar om: , ,

16 juli 2007

Get back to where you once belonged!

Han är här nu! Som en smalis, en liten tarm, en liten kisse är det om man jämför med 10 kg bråkkatt! (som för övrigt gömmer sig under sängen smyger fram och morrar lite då och då som för att visa vem som besämmer, nyss skrämde han in den nye i transportburen och vi tyckte att bråkkatten såg lite nöjd ut)

.............................................................................................................................

Andra bloggar om: , ,

asociala jag och hitlertanter

M sover efter jobbnatt och jag ligger egentligen på balkongen och solar lite. Jag pausar här för det blir rätt stekhett därute på balkonggolvet och man blir rätt törstig. Nyss hörde jag hur hitlertanten i vår förening skällde på någon stackare som cyklade förbi hennes uteplats. Hon är faktiskt inte klok någonstans. Nästa gång hon smyger utanför vår dörr tänker jag öppna och fråga vad jag kan hjälpa till med här uppe längst upp eftersom hon bor på ettan. Jag vet ju att hon snokar för att se om vi skött trappstädningen men, det kanske jag inte ska säga till henne.

För övrigt tänker jag fortfarande en held del på mina systrar och familjen och vännerna. Jag måste liksom ta tag i det där snart för jag är rädd att jag börjar bli asocial rent av. Känns lite som att den här vårens trubbel har smetat av sig på mig i form av dåligt själförtroende eler självkänsla och det enda jag tänker på när jag ska träffa folk är att jag nog är tråkigare eller fulare än de är. Jag tycker tex att det är rätt roligt att gå ut på sommaren och dricka drinkar med fåniga namn, det har jag inte gjort en enda gång för jag känner mig tråkig och ful.

Jag har en plan, och den innefattar gym och endorfiner och cyklar och ta mig i kragen. Så läget är inte helt hopplöst.

............................................................................................................................

Andra bloggar om: , , , ,

15 juli 2007

samson men utan delila

Bara så att ni vet, det kommer att bo en kattunge här snart,

Kanske en Samson eller en Musse, det är det man får se.

........................................................................................................................

Andra bloggar om: , ,

13 juli 2007

Tankar om natten, på katten, den gamla och en ny


Fyra timmar har jag sovit i natt och jag har hunnit tänka en del. Jag har tänkt på det där med mina systrar tex, och jag har tänkt på det där med vännerna som jag nog egentligen har men som jag inte är så bra på att vårda just nu. Och så har jag tänkt en del på framtiden, den närmaste tiden och en smula på M, hösten. På jobbet.

Mest av allt har jag tänkt på katten. den gamla och den som ska bli vår nya. Den gamla finns kvar men han ska få en kompis, en liten en som den gamla får leka med och ha som kompis. (och som ska bli mest min om jag så ska gnida in mig med kattmynta varje kväll!)

På måndag eller tisdag. En helg just nu känns jäkligt lång, under tiden kan jag katt-nörda. Det finns tex katt-fontäner, detta hade jag ingen aning om tidigare.

foto: privat
...............................................................................................................................

Andra bloggar om: , , , ,

11 juli 2007

En tanthobby väl?

Eventuellt har jag redan en hobby inser jag, en TANTHOBBY! Och det irriterar mig att när jag väl kommer på att jag kanske har en hobby, och faktiskt blir lite glad för det, så blir jag i nästa sekund lite sur över att det så klart är en tanthobby. Jag hade liksom redan hunnit ställa in mig på att äntligen kan jag legetimt nörda över prylar och storögt förklara varför jag behöver dem, liksom alltid klara mig undan med att det är till min hobby, men fan... tanthobby var liksom inget jag hade tänkt mig.

I kväll har jag ialla fall packat upp sticklingar ur ett paket som jag har fått, Det är roligt att man kan få växter i paket på posten, nästan lite konstigt. Den enda post jag får annars är räkningar och jag brukade vara en som fick brev, "en masse". De här sticklingarna är pelargoner och där ser ni, jag har en tanthobby, pelargoner liksom, Betlehem heter den ena och Mårbacka den andra. Den sista har jag egentligen men det är en reservförsändning och det gör ju inget om jag får en dublett.

På riktigt, jag tycker att det är så pass roligt att jag ligger vaken om nätterna och funderar på hur det blir sedan och i vinter och nästa säsong, när jag ska så frö i februari eller mars... nördigt!
..........................................................................................................................................

Andra bloggar om: , , , , , , ,

10 juli 2007

Moussaka är gott och lantlig inredning är ?

Åh just det ja, vad är det med lantlig inredning egentligen? Är det så snyggt? Jo på lantstället kanske, men av 50 inredningsbloggar handlar säkert 40 av dem om lantlig inredning, vilket innebär vitt, vitt, vitt och skavda möbler. Jag är hyfsat säker på att "min man" hade sagt något om alla rosetter och alla gulliga prylar som lantligt kan innebära men jag vet inte, ibland får han inte bestämma, och ibland tror han att han bestämt.

Och sedan tänkte jag också tala om att middagen i kväll var fenomenalt god och jag tackar Lotta idag igen! Jag önskar att hon var MIN hemmafru!

.....................................................................................................................................

Andra bloggar om: , ,

gnäll och petnoga

förresten det heter D.A.T.O.R, inte data....

Anyone?

Jag har fortfarande inte hört något om någon kolonistuga!

...................................................................................................................

Andra bloggar om: , , ,

09 juli 2007

Jag micklar lite bara

08 juli 2007

Biohångel

I kväll fanns bio på agendan, bio popcorn och hångel. Jag ville hångla längst bak i salongen, men filmerna var inte värda pengarna och vi hyrde fem dvd-filmer till priset av 1 och 1/3 dels biobiljett.
Väl hemma lovade M att ha händerna på mina bröst helat tiden vi såg på film, men det är svårt att äta godis med händerna i någons behå , I tell you!

Idi Amin var en grym typ, men filmen var bra. Jag blir bara så pinsamt berörd av aningslösa och blåögda typer på film att jag pratar med dem och ber dem skärpa sig innan jag stänger av. De lyssnar sällan, Jag stänger nästan aldrig av. Det var länge sedan vi såg på devede här hemma, ialla fall en hyrd. Jag känner att det är bra ibland att slå på TV:n och slå av annat.

Men jag hade verkligen velat hångla.

..............................................................................

Andra bloggar om: , , , , ,

05 juli 2007

ett + ett om en timma eller så

Well, M kommer hem från sitt roliga om ett par timmar, och jag är nöjd med min minisemester i ensamheten. Jag har läst och lyssnat på böcker, fixat och städat lite, legat i solen på balkongen och hängt lite hos grannarna.

Just nu håller jag på att ställa om mig från jag-gör-vad-jag-vill till självklart-vill-jag-höra-allt-om-ditt-roliga-och-alla-nya-låtar. Jag ska Oh:a och Ah:a lagom mycket, fast det är ingen uppoffring egentligen. Egentligen är jag glad över hans intresse och rätt stolt, men som sagt för nördar har intressen en tendens att ta överhand ibland, men bara ibland...

............................................................................

Andra bloggar om: , , , , , ,

04 juli 2007

spaghetti med avokado- och parmesantopping

Jag är ensam hemma och som ensam har jag också världsherraväldet över köket och ensam beslutanderätt. Ibland är det riktigt skönt. M är till exempel ofta av den uppfattningen att "mat utan kött är inte riktig mat". När man påpekar att det vore gott med grönsker till maten kan han titta oförstående på mig och säga:

"Vadå? det är ju tomater i köttfärssåsen?!"

Idag har jag lagat mat à la Lotta Lundgren. Hon har bloggen Om jag var din hemmafru som är min favorit (och den enda jag återkommer till ofta) bland matbloggar. Det känns aldrig som att jag inte skulle klara av att laga de recept hon skriver om och det känns aldrig som att hon har matblogg för att hon vill visa upp sina kokkonster. Det är bra enkel och ganska billig mat, eller i dag lagade jag nog mat för högst 20 spänn. Jag önskar att Lotta hade varit hemmafru när jag bodde ensam, det hade blivit mycket billigare för mig då.

..........................................................................

Andra bloggar om: , , , ,

17åriga jag och Stina Nordenstam



När jag var yngre lyssnade jag mycket på september i P3, jag har för mig att Lotta Bromé var en av programledarna ett tag, jag minns att jag blev ledsen när det lades ner. Och så var det ett program som gick på nätterna som jag för mitt liv inte kan komma på vad det heter, som jag lyssnade mycket på. De intervjuade musiker och presenterade deras musik. Sent som tusan, på helger gick det. Jag låg på magen i sängen och skrev medan jag lyssnade, framåt 4-tiden var det slut. Ibland vaknade jag av att mamman försiktigt drog undan pennor och skrivböcker ur min säng innan hon stängde av radion och släckte lampan. Ibland skällde hon på mig, lite lagom ömsint och argt som mammor nog gör, allt som oftast.

En natt hörde jag Stina Nordenstam. Hon blev kvar, det måste vara 17 år sedan nu snart och fortfarande känner jag exakt samma känsla av att hon med sin röst och musik kunde låta som jag kände mig de där nätterna, som jag fortfarande känner mig ibland, om natten. Jag tänker att 17åriga jag hade behövt få veta hur det är att vara mycket vuxnare jag, att 17åriga jag hade kunnat trivas bättre med sig själv om mycket vuxnare jag hade sagt att det mesta löser sig på vägen, att det är inte så jävla larvigt ändå, det där med tid och sår, att mycket vuxnare jag på det hela taget har mycket att vara lycklig över och att utsikterna för att bli ännu lyckligare med tiden är ganska goda.

...................................................................................

Andra bloggar om: , , , , , , ,

03 juli 2007

Spam, Spam, Spam, Spam, sausage, eggs and Spam

Okej, bara så där har jag bestämt mig för att granska inläggen. Jag vill inte ha kommentarer som är förtäckt reklam för diverse olika sökmotorer eller annat. Jag tar bort dem från och med nu, ALLA! ..goddammit

.......................................................................

Andra bloggar om:

7 och en halv av 9...

...tycker jag är ganska bra på en vecka så där i alla fall.
  • bada varje dag
  • gå promenader om jag vaknar tidigt
  • läsa många böcker
  • stänga av stressen och oron
  • lyssna på sommar ofta
  • äta mycket jordgubbar och kanelbullar
  • inte morra på M om han läser tidningen för länge
  • inte tänka på jobbet
  • inte ha på mobilen hela tiden
..............................................................

Andra bloggar om: , , ,