03 april 2011

Om att inte ta ut något i förskott.Jag kan inte tänka på vad som händer med pappan. Jag kan, men jag vågar inte och jag försöker att hålla mig från att tolka och tänka på vad det kan betyda. M:s mamma fick leva 6 veckor efter beskedet om cancer, läkarna hade trott nåt halvår, eller - det sa de till oss i alla fall. Jag vet verkligen inte hur det ser ut för pappa. Jag anar men jag vet inte.

Jag märker att när man bor några(48) mil ifrån och inte åker dit så där jätteofta så blir det lite som vanligt efter någon dag. Kanske både på gott och ont. Jag frågade om jag skulle åka dit men han ville inte, jag tror att det är för att han vill att det ska vara som vanligt ungefär. Åkte jag dit nu, bara några veckor efter förra besöket inser han att det är för hans besked och deet gör det hela för påtagligt, skulle jag tro.

Det är dags för äggplock snart. Väldigt snart men jag blir lite nervös av att tänka på det också. Så jag försöker låta bli. Jag tror att jag också har drabbats av "jämförelse-syndromet" och det är aldrig särskilt bra för mig. Jag blir nervös och stressad och orlolig för att jag inte är tillräcklig. Som nu, på VUL:en såg de 9-10 ägg, flera av dem var runt 20 mm, några strax under. "De växer lagom till du gör äggplock" sa barnmorskan.

Jag har naturligtvis lyckats läsa om någon som gjort äggplock och fick ut 20 perfekta ägg där 10 blev befruktade osv osv. Jag känner mig låg. Jag hoppas jag får ett ägg i alla fall. Ett jävla raketägg vill jag ha, men med vår "vanliga tur" undrar jag...

Och så vill jag tacka för fina kommentarer och mail. Jag blir rörd och glad över att jag bloggar. Det är verkligen inte alla som har pepp eller medmänsklighet i skrift att leta efter när det känns lite tungt. Men jag har det för ni har gett mig det. Tack!

ps pappan älskar EmmyLou Harris och jag tycker att hon är fin jag med, som den americana och alt-contry-nörden jag är.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

9 kommentarer:

MDB sa...

Önskar att jag kunde skicka lite positivt tänkande. Hoppas på goda besked, både för din pappa och för äggen.

Det är ju lätt att tänka det värsta och såklart finns det ju exempel där många ägg blivit få, men det kan ju också funka så att alla äggen är bra. Vid vårt första försök fick vi bara ut fem ägg men ändå fick vi till frysen. Hoppas på minst ett raketägg för er!

Anonym sa...

Jag tror det kommer att gå utmärkt med äggplock med det som de såg! Jag hade färre på VUL, de växte inte som de skulle (sprutade i 13 dagar om jag inte minns fel) och allt kändes piss. Fick ändå ut mkt fler än de sett på VUL och resultatet blev flera i frysen och ett barn! Det kommer att gå bra.

Förstår att du har det jobbigt med pappan din. Det låter lite mycket.

Uma sa...

Det tycker jag också, lixom låten du valt ovan. kram

Hedda sa...

Ja, det låter svårt med pappan, och det allt det andra också. :(

Alla är ju olika och kanske vill inte din pappa på riktigt att du ska åka och hälsa på. Samtidigt är det nu eller kanske aldrig. Ingen av oss får veta hur länge vi lever, men för den som är svårt sjuk finns det en större visshet om att tiden är begränsad. Det viktiga i livet framträder tydligare, familjen är alltid bland det viktigaste. Kanske vill inte pappa att du kommer nu, men kanske lite senare?

TeachGirl sa...

Det låter som du har ett bra gäng ägg på gång. Fortsätter att hålla tummar för en stor skörd. :-)

Det är jobbigt när det är så långt mellan hem och föräldrar. Avvakta ett litet tag då, kan inte påsken vara ett bra tillfälle att åka hem? Stor kram!

Loba sa...

Det låter ju fint med dina ägg, så jag fortsätter hoppas och tänka att det ska gå bra.

Och, som Teachgirl skriver, en vända hem i påsk skulle vara bra.

Kram.

Icka sa...

Visst är man superb på att jämföra sej? O ingenting ger det heller =)

Fina tankar till pappsen...

Kram

Moi sa...

Tack alla fina.

Jag har bestämt mig för att åka "hem" till helgen eller nästa helg. Vi får se hur det blir med påsken. Mamma har andra planer och så som jag förstår det, vill de inte förändra saker för mycket just nu.

Anna sa...

Det kommer gå finfint på ÄP. Ni kommer få befruktade ägg och du kommer få ruva, är jag övertygad om. Och om du nu mot förmodan bara skulle få ett ägg befruktat så spelar det ingen roll. Det räcker ju med ett. Ett guldägg.
Jag tror dock att ni kommer få fler och att ni kommer få till frysen. Håller tummarna för det.
Tänk positiva tankar. Det är skitsvårt, jag vet. Men försök.