18 oktober 2011

Ofattbart o(t)roligt

Jag fick komma till en gynekolog idag för att se om jag behöver skrapas eller inte. Jag fick ju inte komma tillbaka till gynakuten där jag varit och konstaterat missfallet så jag chansade och frågade den gynekolog som hjälpt mig ta ultraljud och räknat äggblåsor i Stockholm, en mycket trevlig kvinna som jag gillar.

Jag fick lämna urinprov där det konstaterades att graviditetshormonerna inte gått ur kroppen på mig ännu och sedan skulle hon kolla lite med ultraljud osv.

Rätt som det är utbrister hon; "Men herre Gud här finns ju ett perfekt foster, vad håller de på med på gynkakuten?!?!" Jag fattade verkligen ingenting. Jag förstod inte vad hon sa eller så gjorde jag det för jag började gråta och sa att det inte var möjligt och så kom jag plötsligt att tänka på cytokeken som jag fick, och så började jag gråta mer.

Summa summarum. Jag är gravid trots allt. Jag ska gå hos specialistmödravård eftersom cytoteken kan ha skadat fostret (fast det är inte säkert för det var så tidigt, orala tabletter och bara två) och därför behöver man ha koll.

Jag är chockad, lite glad, orolig och arg! Jag frågade läkaren om en läkare på en gynakut verkligen kan missa sånt här, och min gynekolog sa att nej det ska inte vara möjligt. Jag har visst bakåtliggande livmoder, men en sådan sak ska en läkare på en gynaqkut inte missa.

Jag är inte den hämndlystna typen men jag är arg. Jag vill att den här läkaren faktiskt ska veta vilket misstag hon begått. Jag vill att sjukhuset ska veta att hennes stress (hon var stressad för hon var själv där) kan ha skadat vårt foster. Och jag vill inte att det någonsin ska ske igen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

27 kommentarer:

emve sa...

Jag blir helt chockad av att läsa det här! Självklart glad för er skull men så himla vansinnigt onödigt och galet att ni fick gå igenom det där... det finns inga ord. Så får det bara inte vara.

Jag håller tummarna hårt att det lilla livet i magen trots allt inte märkte så mycket av det som blev.

TeachMom sa...

WTF?! Jätteroligt att det bor någon där inne trots allt, men jag hoppas att h*n inte fått några men av hela ståhejet.

Orättvisan. sa...

ÅH HERREGUD! GRATTIS! Snart kommer er lilla Astrid trots allt!

Men fyyyyfaaaaan rent ut sagt för den läkaren och för att du fick medicin och allt! Jag hoppas verkligen att detta kommer att anmälas?

Jag hoppas också att det lilla livet klarat sig trots allt och tänker på det som jag läst om att foster inte livnär sig på mamman innan vecka 12 utan lever på sin gulesäck, så då borde h*n väl klarat sig!

Stor kram! vad är nästa steg, vilken vecka är du i?

Allting går.. eller? sa...

Men hjälp! Det var det värsta jag hört! Grattis till graviditeten. Men vilken resa! Lycka till!

Kram

Yevonde sa...

Men vad i...?! Hur, hur, hur kan något sådant hända??? Jag tycker absolut du ska bråka om det! Och mitt i allt det här, grattis, grattis, grattis igen!!!!! Stor kram!!!!

Janet sa...

Du kan anmäla denna läkaren, hör av dig till patient ombudsmannen!

Grattis till fostret!

Stina sa...

Åh fy vad onödigt att ni skulle vara tvungna att gå igenom det
där!!!

Naturligtvis har du all rätt att vara förbannad och detta måste anmälas! Inte av "hämndskäl" så mycket (även om jag har full förståelse för om du känner så) som av anledningen att svensk sjukvård håller på att rasa sönder av besparingar och felprioriteringar och det enda sättet för våra politiker att inse det är om patienterna börjar anmäla ALLA brister och fel som görs. Hör av dig till patientnämnden, din anmälan är en god gärning.
Håller tummarna stenhårt för att pyret mår prima och att du vågar vara glad för det här var ju helt fantastiska nyheter ändå! Stor kram!

MDB sa...

Riktigt galet! Och fy vad jobbigt, det ska ju inte kunna hända. Att stress och tidspress ska kunna få sådna här konsekevenser är så fel så fel. Tycker som flera skrivit att du borde driva på och anmäla om du orkar, som Stina skriver för att vi ska kunna få förbättringar så behövs det att folk säger ifrån.

Och sen inte minst - stort stort grattis till att fortfarande vara gravid. Håller tummarna för att den lilla inte påverkats av det här. Tänker att det måste ju vara en livskraftig krabat, och kanske som i din dröm, en liten Astrid. Stor kram!

Mei_ro sa...

Oj! Så hemskt! Och grattis! Mostridiga känslor. Håller tummarna för att allt går väl!

Loba sa...

Men Stora Moder!
Jag håller med om att du bör anmäla - det här är ett fasansfullt exempel på vad som kan hända i en underbemannad vård.

Nu hoppas vi att den lill* därinne mår bra. Det måste vara ett särdeles magiskt barn, det här!

Kärlek.

♥ Ninna - VillBliMammaNu ♥ sa...

Vilken vansinnig upplevelse! Först få veta att man förlorat sitt +, bli behandlad av proffs och sedan få ny diagnos som totalt svänger om hela läget!!!Sånt här FÅR INTE hända!!! En katastrofal feldiagnos!

Samtidigt en stor GLÄDJE!!! Såklart, men oxo oro för vad som kan ha hänt med "Astrid" i magen....

Mitt varmaste GRATTIS till "Astrid" och stooooort lycka till nu framöver... :-)

Wilda Mathilda sa...

Men vad i h-te!?! Fy, vilken mardrömsupplevelse! Jag hoppas att du anmäler men främst hoppas jag att det går bra för fostret.
Säger så klart grattis till graviditeten också!

Sara sa...

Men så fruktansvärt, hur i h-vete kan läkaren ha missat det. Jag hoppas att allt går bra för eran "Astrid"

Grattis till graviditeten!

Arne sa...

MEN!?

Jag tappar andan, grattis! Men å så hemskt att ha tagit de där tabletterna... Jag undrar om det verkligen är så att man kan anmäla läkare om man inte gör en polisanmälan, nuförtiden tror jag att man anmäler händelser. Det har i alla fall jag gjort...

...i samband med min dotters bortgång i magen, som det har konstaterats kunde undvikas om man bara gjort ett ultraljud när jag var inne på förlossningen i v. 33.

Jag tycker absolut att du ska anmäla den här händelsen till socialstyrelsen. I vissa fall kan man också få lite ersättning från patientförsäkringen, men det får man alltså ansöka om också.

Lycka till med ALLT!

Denise sa...

Gör en LexMaria anmäan redan idag. Det är viktigt för att det inte ska behöva andra, sånt här måste uppmärksammas och inte skyfflas under mattan!
Men härligt för er och hoppas lille pyret mår bra!

Emalda sa...

Å förstår att du måste vara jätteorolig! Men nu kommer de att ha superkoll på er och vi får verkligen tro att det kommer gå vägen! Det verkar vara en riktigt stark liten "astrid" som du har därinne. Stora kramar /Emalda

Hanna sa...

Heeeelt otroligt! GRATTIS!

Sara sa...

Jag säger som alla andra, helt fantastiskt, men fy fan att de kan missa en sån sak!
Jag håller tummarna för att det inte ska vara någon fara för bebisen!

Kram

Uma sa...

DET VAR DET ABSOLUT BÄSTA JAG HAR HÖRT PÅ MYCKET LÄNGE!!! Kan inte ens fokusera på hur jävligt det är att det finns sådana inkompetenta människor. Finaste, underbaraste, goaste. GRATTIS! Så glad för ER skull! Håller nu tummarna för att allt ska gå bra.
KRAM

Suz sa...

Helt galet.

Ja vad kan jag säga som inte redan har sagts? Ingenting.
Anmäl direkt.
Som tidigare skibent har skrivit så lever ju bebben många veckor på gulesäcken och inte på vad du äter.
Lyckligtvis.

Jag gjorde en anmälan när min son var knappt ett år och hade feberkramper. Jag hade fått stesolid (muskelavslappnande medel) för att ge honom vid kramperna från Akademiska sjukhuset i Uppsala. När jag vid nästa krampanfall gav honom medicinen blev han helt lelös och okontaktbar - kunde inte vakna och andades rykigt. Jag ringde ambulans direkt och när dom kom var han nästan död för jag hade tydligen fått en dos för en VUXEN.
Jag hade gjort alla muskler i den lilla kroppen (inklusive andningen) helt avslappnade så dom inte fungerade längre på mitt eget barn!!!!
Ilfart till Astrid Lindgrens barnsjukhus där han fick syrgas och massa hävande mediciner.
Nu är han 7,5 år och mår prima men jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Jag höll på att döda mitt eget barn pga en läkares slarv.

Grattis till din Astrid.
Kraaaaam

ruht sa...

Men OOOOOJ!! Grattis som fasen till graviditeten, jag håller nu SÅ tummarna för att knyttet ska må bra!! Men fy fasen för den tidigare bedömningen.. Du måste ju gå vidare med det här på något sätt för såna misstag ska fasen inte få göras!! kram

Heddas sa...

Vilken chock. Nu önskar jag dig och Pyret all lycka till! Tänk att din dröm stämde ändå... !

miss adapted sa...

det var det bästa och det värsta jag nånsin hört på samma gång tror jag! fantastiskt underbart men samtidigt fy fan. efter detta oförlåtliga slarv hoppsa jag ändå att allt kommer gå fortsatt bra för er!

Längtan sa...

Jag blir helt chockad när jag läser detta. Hur kan de missa ett tickande hjärta.

jag hoppas av hela mitt hjärta att den lille inte skadats av de cytotec du tagit.

kran

langtarefterliten sa...

Här är en till som blev chockad av att gå in o läsa detta. Sånt får och ska de ju bara inte missa!!!! Blir så arg. Ni ska definitift göra en anmälan tycker jag.
Men alltså, STORT STORT GRATTIS! Du är gravid i alla fall!!! Håller verkligen tummarna för att det går bra med bebisen, men det tror jag också det kommer göra när de var såtidigt i graviditeten du tog det. Stor kram och grattis igen!

Nelle sa...

Vilken rysare att du skulle behöva gå igenom något som verkade vara ett missfall när det inte var så. Förstår att du är förbannad över allt vården (råkat) utsätta er för.
Lycka till!
Kram!

SusyQ sa...

Men herregud! Sånt här får ju bara inte hända, förstår absolut att du är arg. Jag hade varit fullständigt rasande..
Men ändå.. vilket mirakel att du fortfarande är gravid. Stort grattis och lycka till!