09 juni 2011

Hur tänkte jag nu?

Hur kommer det sig att jag gång efter annan hamnar på gravidbloggar och inte kan sluta läsa?
Hur kommer det sig att jag vet var det är extrapris på bebiskläder i ekologisk bomull eller var man hittar fina vintage-dito?
Hur kommer det sig att jag vet vilka vagnar som har klämrisk enligt 2008 års barnvagnstest men också vilka som åtgärdat det till 2010 års test?
Hur kommer det sig att ligger vaken på nätterna och funderar över hur vi ska få plats med en barnvagn i hallen så som den ser ut nu?
Hur kommer det sig att jag inte passar på att dricka vin i mängder, gå på krogen, göra äventyrsresor och allt annat som småbarnsföräldrar tycker att jag ska vara glad över att jag kan?

Jag funderar dock på om jag inte ska försöka åtgärda det sista, i alla fall vinet. Jag har idag köpt två flaskor rosé och en flaska prosecco. Sedan tidigare har jag en dunk med rosé i kylen, i fall...

Fast jag dricker ju aldrig, och sällan rosé, varför har jag köpt det där?

5 kommentarer:

Hedda sa...

Hmm, ja varför man gör som man gör kan vara en gåta. Jag föreslår dock att du smakar på vinet. Det gör jag. ;) Och känner mig lite trotsig mot min o-graviditet.

Lilla bönan sa...

Därför att vi är mammor utan barn. Vi vill inte dricka alkohol, vi vill inte resa, vi vill inte kunna ta en lång sovmorgon. VI VILL HA BARN! Så inget annat spelar ju egentligen någon roll. Och de som har barn kan ju oxå göra alla de här sakerna egentligen... Men vilket väljer man: alkohol, resor och sovmorgon? Eller ett litet knyte som doftar underbart och tittar på dig med kärlek?
Men det är ju bara att gilla läget så SKÅL på dig :-) och en dag blir det vår tur! KRAM

Finurlan sa...

Kanske av samma anledning som jag har två flaskor vitt vin i kylen som legat där sedan november helt orörda! Fast igår så drack jag tre små glas vin på studentfest... :) Jag blev så trött på att vara skötsam utan att det är till någon nytta! Kram

Yevonde sa...

För att du längtar. Rosé är somrigt, blanda i lite bubbelvatten och lime :)

MDB sa...

Det går inte att tänka att man ska "passa på" när det enda man vill är något annat. Ibland kan jag känna att jag borde gjort det, och hade jag vetat att vi skulle lyckas så hade jag nog kunnat njuta av att vara bara jag och maken. Men när det vi var mitt uppe i det och jag bara längtade efter att få bli gravid och säga nej tack till vin och resor så kunde jag inte tänka på att njuta av tiden som var då.

Jag säger som de andra, ta ett glas vin (gärna med yevondes förslag) och försök att ha det så trevligt du bara kan.

Kram!