23 september 2012

att resa hit

Man ska inte tänka som jag gör, att det är något fel på en men det är så svårt att låta bli. Tex, tänker jag och undrar vad det är för fel på mig som inte har kompisar som hälsar på mig och M där vi bor. Jo visst några som bor här i stadens närmaste närhet men inte de från där jag är uppvuxen. Jag träffar dem varje gång jag hälsar på föräldrarna och hör av mig ofta och så. De verkar alltid glada och en av dem åker ganska ofta upp för sitt jobbs räkning, hör alltid av sig, men ingen av dem har varit här där jag bor nu i vårt hem med vår familj.

Inte heller var de i vårt förra hem, och det är inte det att jag inte bjuder in, för det gör jag, men varje gång kommer det svar som "ja gud vad roligt det vore, vi skulle ha en riktig tjejhelg".. eller " ja det vore verkligen superkul vi kan gå ut och shoppa och sedan gå ut på kvällen.." Jag slocknar lite då men jag säger inget utan sväljer och säger ja. Men det händer inget, trots sms där jag frågar om de kikat på helgerna nåt framöver. I stället planeras annat in som inte händer här och förresten kanske det kvittar, jag vill inte trava Drottninggatan upp och ner eller stå och hänga på nåt disco någonstans och känna att jag spyr på nästa idiot som har ögonen fulla med öl och vill ligga kvart över tre.

Jag vill ju visa staden som jag ser den, där man kan åka ut och gå på en ö, till ett växthus och se på krukor eller där man kan äta ungersk gulasch i ett hål i väggen eller kanske dumplings för att vara lite trendigare än vad som går i barndomsstaden.

Men ingen kommer hit, så jag åker dit och ler och tycker mycket om mina vänner fast jag blir lite ledsen och undrar vad det är för fel på mig och mitt, när ingen nästan någonsin vill komma hit.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Yevonde sa...

åh det där är så tråkigt. Jag har såna med, vänner, som tänkte sig Drottninggatan på sin höjd Götgatan. Som pratar illa om Sthlm, hur hemskt det är med all s-t-r-e-s-s. De människorna har aldrig suttit på Skinnarviksberget och sett solnedgången. Eller åkt taxibåt i skärgården. Eller för den delen bara hängt på roliga affärer/fik/restaruanger på Söder.

Hoppas ni mår bra! Jag har sumpat en andra telefon. Nu tillbaka på fulnokia från 2000. Kram!

MDB sa...

Fy vad trist! De flesta av mina vänner bor i sthlm, men ändå känner jag igen mig i planer som aldrig blir av trots att vi bara bor i olika delar av samma stad.

Moi sa...

Yvonde, vad gjorde du den här gången? Tvättade? ;)

MDB: jo det blir lätt så, ett mål för mig framöver är att bli bättre på att ta för mig så att jAg har vänner även i framtiden.

Cohen sa...

vad fint skrivet! sorligt, men fint!
och klockrent med "m´´ögonen fulla med öl och vill ligga kvart över tre".

grattis till lillo!