10 juni 2014

Om framtiden och att vila i någon form av ovisshet

Det kommer en dag vare sommar när jag liksom förvånat stannar upp och tänker att "det är nu det är sommar!" Det är inte det att jag inte sett tecknen på att den är på gång. Varje dag på väg till jobbet har jag noterat skiftningarna i träden längs vägen, och sett att vitsipporna bytts ut mot liljekonvalj, som bytts ut mot hundkex och smörblommor i sin tur. Ändå, är det som att det plötsligt kommer över mig att det är sommar på riktigt och den dagen är idag.

Värmen, dofterna, ljuden och att kunna gå barbent och kortärmat en hel dag till långt in på kvällen det är sånt jag längtat efter. Och att cykla med Lillo på en pakethållare med hjälmen som en svamp, gastandes "hä shykla ja!" det är fint på riktigaste riktigt.

VI funderar på semestern som vanligt och tänker oss att pröva tältet med lilla ungen nån natt, och några kvällar där han somnar i sin vagn och vi strosar vidare i Staden där vi delar våra finaste fina minnen.

Det är tio år sedan nu som vi möttes M och jag, och jag hissnar när jag tänker på all kärlek som rymdes i en 105-säng på 5e våningen de där nätterna och de där morgnarna. Det är samma person då som nu, men ändå ny.

Nytt är också vårt gemensamma beslut. Alldeles färskt och jag känner mig trygg och förväntansfull. Jag bläddrade tillbaka till förra gången, år 2011 och läser om all den sorgen och oron jag kände då, och visst finns det stråk av den nu också, men inte alls på samma sätt Sorgen handlar mer om detta att vara hänvisad till sjukvården för att få göra ett barn. Men detta beslut handlar inte alls lika mycket om antingen eller, utan mer om att undersöka om möjlighet till bonus finns.

Vi vill gärna att Lillo ska få ett syskon, och vi ska göra vad vi kan, men om vi inte kan, så ska vi göra det bästa för att det ändå ska bli bra. Fram tills dess äter vi jordgubbar, cyklar och läser böcker. Att jag ska skriva färdigt en uppsats har jag nästan helt lyckats förtränga just nu.4 kommentarer:

Yevonde sa...

åh spännande =)
Vi har tältpremärat. Det gick superbra trots åska och hällregn =) Om ni komer hit och vill ses, säg bara till, vi är här. Kram!

Linnea. sa...

Slev en kommentar nya, vet ej om den skickades?

Linnea. sa...

Gjorde den alltså inte. Skit också. Skrev på ett ungefär: Tjihooo! Bästa nyheterna på länge! Mest för att ni verkar så tillfreds och kloka i beslutet.

Förstår precis vad du menar med sommaren, jag upplever det också så. Lika överraskande varje gång och lika överraskande att sommaren nu är slut! Snopet. Men snart är det jul, Jippie!

Kramar från Linnea med utropstecken!

Moi sa...

Yevonde, vi kom aldrig till ön, planen var att vi skulle men alla andra tänkte samma och det blev för dyrt och vi hade UL-tider att passa så vi fick inte ihop det. Vi har inte tältat heller, utan mest lullat runt :/

Linnea jag tror inte jag delar samma glädje över julen riktigt så jag kan inte påstå att jag längtar ;)

Jo hag tror att det är en bra idé men så bryter ungen ihop och jag tänker att vi aldrig kommer att fixa två!