08 december 2007

kamera för miljonerna

Just nu ÄR jag miljonär. M har två trisslotter i bakfickan som vi ska skrapa strax. Och jag har faktiskt kommit på en grej jag vill ha och tänker köpa mig direkt, en digital systemkamera!

Kruxet är bara att jag inte vet vilken jag ska ha, just nu har jag två stycken som jag läser in mig extra mycket på just nu.

Canon EOS 400D
Nikon D80

Jag kan inte så mycket om fotografering eller om kameror och jag tycker att det är ganska tråkigt att läsa tekniska beskrivningar även om jag gör det nu för att jag är tvungen. Men jag undrar om det finns någon som trillar in här som vet något kanske, som kan ge mig lite tips?
Det kan ju löna sig eftersom jag snart skrapar fram minst 30 miljoner.

9 kommentarer:

Fröken Nina sa...

Jag har ett mellanting som jag är nöjd med. En digitalkamera som nästan funkar som en systemkamera. Fuji Finepix 6500SD. Billig och bra. Eller billigare än en systemkamera iaf =)

smul sa...

jag har en digitalkamera som jag är rätt nöjd med också, en canon powershot A95. Men nu vill jag fortsätta och lära mig mer.

Hanna sa...

Att du redan har en Canon gör att det är enklare med en ny Canon, eftersom funktionerna i det stora hela är detsamma.
Det som du kan köpa, för en mindre slant och börja med, är en Canon Powershot S3 IS, som är versionen snäppet innan systemkamerorna, men som är skitbra!
Vridbar LCD-skärm som är stor, så att man smidigt kan ta bilder på exempelvis barn, utan att dom märker det ;)
En sådan kostar runt 3500-4000 nånstans och är verkligen att rekommendera!

Men om du nödvändigtvis känner att du behöver en systemkamera så tycker jag (som stort Canon-fan) att du ska satsa på en EOS 400D.

Anne sa...

Om du vill uppgradera ät det en mycket bättre idé att satsa på en systemkamera än ännu en digital tycker jag.

Jag har canon 400 och jag älskar den. Det är en kamera att växa med; den behåller värde och du kan köpa till hur mycket eller lite du vill som kommer att hålla om du vill uppgradra ytterligare senare.

Jag har en lite digital också typ för fester och annat när man inte vill ha den tunga systemkameran med. Jag tror inte att du kommer ångra dig med en systemkamera. Både nikon och canon är bra, mer än smaksak. På fotosidan.se kan du läsa mer. Du får gärna höra av dig. kram.

smul sa...

Tack för alla tips och råd. Jag funderar och räknar och letar.

Hanna: jag har som sagt var redan en kompaktkamera som är riktigt bra, det jag vill ha nu är en systemkamera - en digital sådan eftersom jag har en analog. Jag tänker att om jag ska lägga så mycket som 4000 på en pryl kan jag spara och önska mig lite till så är jag snart uppe i vad en systemkamera kostar.

Anne: Du har jobbat med både Nikon och Canon n'est pas? Och jo en canon ligger nära till hand men jag har sett att den inte tål väder så bra? man kan inte fota om det är nollgradigt? Det är ju rätt kasst i det här landet i så fall.
Dessutom kanske jag kan få hjälp av folk om jag skaffar en canon, men med en nikon kommer canonmänniskor kanske att vilja prova och jämföra så jag lär mig i alla fall...

Mrs S sa...

Mr S säger att han hade en Canon 350 vilket är samma som 400 men en tidigare modell och att han har fotat med den utomhus i -20. Annars menar han att de du väljer mellan är likvärdiga och att du ska ta det märket du är van vid. Själv har jag ingen aning, jag har en ixus och jag hatar den. Håller tummarna för miljonerna nu.

Bondhustrun sa...

Jag har en Nikon D50 som jag gillar skarpt, men jag är inget teknikproffs så jag kan egentligen inte uttala mig. Canon är bättre när man kommer upp i långt högre prisklasser, har en insatt berättat för mig. Men på den här nivån är de ganska likvärdiga, enligt denna källa. :)

smul sa...

Ah vilka bra tankar jag får mig till livs, tack alla, beslutet är nära ty jag vill ha kameran att pilla med nr jag är ledig och tänker alltså köpa den snart!

Ljus, färger och friska dofter sa...

Ha ha! Har haft PRECIS samma dilemma nyligen och köpte en NIKON D80 för några dagar sedan med ett 50mm objektiv. Jag är sååååå nöjd!!!!! Valet stod för mig mellan samma två kameror.

kram,
Olga ;)