19 december 2007

Drömmar om Pellefant?Drömde i natt att kollegan fick samtal av sin sambo. Hon gick efter mig med snabba steg och upprepade oavbrutet "vill du inte höra vad lilla Ulle-bulle sa?" Jag minns inte så värst mycket mer men jag minns det där och att jag var vansinnigt irriterad.

Vad är det som gör att man bara minns fragment av drömmar ibland och ibland allt? Sista tiden känns det som att jag sovit drömlöst, men vänder jag mig om och frågar M så kan han nästan alltid svara på vad han drömt om efter en stunds funderande.

Jag har bara en dröm som ständigt återkommer och det är min feberdröm. Jag minns inte allt där heller men det slutar alltid med att en asfaltsvält kör över giraffen i tidningen Pellefant och att lakritstrollet står bredvid och skrattar medan den platta giraffen vaggar fram och tillbaka seriefilmsaktigt. Störtlöjligt, men läskigt när man feberdrömmer.

3 kommentarer:

Peter Madison sa...

Hmm...du borde låta någon göra en drömtydning av den drömmen...huh...läbbigt. Stackers giraffen ju!

Mrs S sa...

Det var minsann en märklig dröm och lite nyfiken på tolkning blir man ju allt.
Jag minns jätteofta vad jag drömmer och det är underhållande men så weird.
Min granne har skrivit böcker om drömtydning men jag vill liksom inte be henne om tolkningar eftersom att hon vanligtvis får betalt för att göra sånt. Man kan nog komma fram till rätt mycket själv om man bara analyserar lite.

smul sa...

ja det är konstigt med drömmar men jag vet inte om jag tror att man kan tyda ut saker ur dem egentligen. Det enda jag vet är att jag brukar drömma att jag är jagad när jag är stressad och det kan väl stämma ganska bra. Men i övrigt? nja...