08 december 2007

30 miljoner på triss

Jag har legat vaken en stund, lillskiten har dragit runt med en pinne som har fjädrar i ena änden och oftast har han den i sängen på mig. Det är svårt att sova då. Jag har lite ont också, så där så att jag inte riktigt kan slappna av. Jag funderar på hur pass ont det gör, det skulle inte bli värre sa de.

När jag inte kan sova brukar jag vinna pengar, ca 30 miljoner brukar jag vinna. Det är inte så lätt som man kan tro att fördela pengarna vettigt. För samtidigt som jag vill vara generös och givmild inser jag att det kan gå åt helvete. De äldsta syskonbarnen tex. De skulle inte få ett öre fören de visade att de kunde hantera pengarna. Kanske en motprestation krävdes, eller att de kunde få lånedelen + lite till om det var dags att ta studielån. Men jag skulle köpa mig ett hus, eller en lägenhet med stor balkong. Lägenheten skulle vara stor nog för oss att bo i utan att behöva flytta de närmaste 10 åren om vi inte ville.

Jag skulle resa också, med hela familjen, Jag vet inte vart men vi fick väl förhandla lite. jag skulle vilja se giraffer tror jag, eller så vill jag bara bada i varmt vatten mitt i vintern, slippa vintern.

Det är önskedrömmar så klart. Min vinstchans är lika med noll eftersom jag inte spelar. det enda vi gör M och jag är att skrapa trisslotter då och då. Det saftigaste vi vunnit är 75 kr. Med lite tur kommer vi kanske till Västerås för de pengarna.

3 kommentarer:

Fru Kaos sa...

Jag bruar ha samma tanke, vid samma tid...haha.
Jag brukar lösa alla lån. Sen spenderar jag. Letar länge och väl tills jag finner drömhuset för max. 10 mille. Sen reser vi, hela familjen.Jag sätter undan minst 4 miljoner var till barnen och ger mamma och pappa minst en miljon som tack för allt jag har fått av dem under åren.
Ååååå vad underbart det vore.

Mrs S sa...

Dagdrömmeri är det bästa jag vet men det slog mig just att jag nästan aldrig drömmer om att vinna pengar. Måste genast börja planera lite så jag vet vad jag ska göra den dagen jag vinner 30 miljoner. Drömhuset, det välbevarade kråkslottet i snickarglädje som ligger mitt i inne i stan och ändå enskilt lummigt, ligger nära till hands som första utgiftskälla.

smul sa...

Ja det är ju inte det att det känns svårt att sätta sprätt på pengar, men att fördela dem vettigt, det är svårare, vad tror ni om räntebärande fonder? ;)