08 januari 2014

en slags summering

Jag har inte vetat vad jag ska göra med den här loggen. Det är inte det att det inte finns saker att berätta. men det finns inte tid och det finns inte riktigt behov på samma sätt att uttrycka saker i skrift. Jag kämpar så förbannat med mina uppgifter i skolan och jaag orkaar inte riktigt pressa ur mig fler ord än de som krävs för examinationerna. I vår är det dags för uppsats, jag orkar 9inte ens tänka på hur det ska fungera. Hur som helst, Jag kikade in i mailkorgen av en händelse och såg K(ajsa?)s kommentar i förra inlägget som skrevs för nästan ett år sedan och jag blev glad. Det var ett hej från bloggen i sig och från någon som ändå läst det jag skrivit och som undrat. Så ja någon form av sammanfattning. Fast inte en slutsummering. jag vet inte vad som händer, kanske inget, kanske nåt mer. Jag vet inte det i alla fall inte just nu.

Årets projekt: livet. Att försöka få det att gå ihop. Jag menar inte livspusslet för jag avskyr ordet, som att om man bara lägger bitarna rätt så får man exakt ett perfekt och välorganiserat liv. Jag tror inte på det. Men, årets projekt har varit livet. Mitt eget och vårt tillsammans. Jag jobbar 80% lite drygt, pluggar halvtid och ovanpå det arbetar M skift och vi har Lillo. Det har varit ett år med dåligt samvete och knappt något socialt umgänge. En termin kvar med lite tur. Jag skulle inte göra om det även om det har varit så himla roligt!

Årets låt: Veronica Maggio Håkan Hellström, hela huset

Årets resa: Åhå, har jag ens gjort någon? Jo Årets Gotlandsresa med mamma och lilla familjen. Det var så fint ( och jobbigt) att vara där tillsammans.


Årets person: Lillo förstås. Som vi älskar mer och mer för varje dag. Som sjunger om mamma mu och leta efter honom  i tvättstugan och som gillar att duscha.

Årets plagg: 2013 års plagg är definitivt jeansen som håller in magen, enough said!

Årets bok: bångstyriga barn av Klara Dolk. En bok om makt och normer i förskolan, en bra bok.

Årets köp: en bil, en kombi. Mycket bra pris, mycket bra skick och ja det är lätt att glömma av att det var årets köp men det var det. Vi köper sällan dyra prylar men förra året köpte vi bil och ny kyl och frys, kanske kvalar frysen som är självavfrostande in också, men nej, bilen.

Årets lycka: Att vi får det att funka trots allt. Och att min syster som visserligen måste göra otroligt stora ingrepp för att undvika framtida cancer inte har det nu i alla fall.

Årets jobbigaste: förutom skolan, att upptäcka att livet rusar förbi, att jag inte har tid för allt och måste prioritera bort saker, att plötsligt känna sig ensam eftersom vännerna blir färre och färre.

Årets pryl: Ingen aning, kanske appel -tv.

Årets förändring: Lillo går numera och har blivit en riktig människa på ett helt annat sätt än han var som liten bebis. Mycket bestämd och tydlig med vad han vill och behöver. Det är inte enkelt alltid när tre bestämda personer delar liv, men fint och bra.
 
 

Årets häng: Kanske medan jag fortfarande var föräldraledig och hängde med en fin och unga och ganska ny vän. Men för övrigt, kanske vår vän från Helsingfors som varit här två ggr med sitt barn, det har varit fint.

Årets surdeg: Ja vilken av dem ska jag välja, M bakar allt vårt matbröd och det är surdegsgrund för det mesta, men sirapslimpan den är fin den.
 
Årets Sorg: Pappa, fortfarande. Och kanske också detta att vi måste ta ett beslut och att det inte bara får vara lätt någon gång.Årets fest: midsommarfest i kombo med 30års fest eller bröllop i september, jag kan inte välja.

Årets nyårslöfte: Att vara i bättre fysisk form nästa nyår. Att bara göra saker och inte vänta.

6 kommentarer:

Linnea. sa...

Det var ju lustigt att du hade uppdaterat just när jag satt och uppdaterade min bloggläsarlista och min blogg och och! Kan det vara den där nystarten man blir så jäkla sugen på i början av januari? ;)

Hur som helst, ser det också som ett tecken i tiden (?) att du uppdaterar bloggen när det är som allra mest att göra i skolan? ;) Antar att hemmet aldrig varit så rent som nu heller? ;) Ehe, så brukar det vara för mig iaf. Tack för din kommentar på min födelsedag (för det var väl du? Minns inte nu i amningsdimman?) om att detta inte är slutet? Mycket passande eftersom jag välkomnade min 30-årskris i samband med fyllandet. Oh well, babbel babbel, KRAM!

kajsa. sa...

Kul att "höra ifrån dig" och extra kul med en lite längre uppdatering!
Känner igen mig i väldigt mycket.. Trött som en gnu just nu men ville mest bara säga hej, igen :].

K(ajsa!) sa...

Javisst, var det jag!

Jag inser att jag nog var i någon sorts chocktillstånd när jag skrev kommentaren för jag kommer knappt ihåg den själv. Då var det inte ens ett dygn sedan han hade gått bort och jag hade nästan inte sovit, så kanske är det inte så konstigt ändå.

Vad roligt att läsa lite om hur ni har det. Jag förstår att det är svårt att få tid och inspiration till att skriva, men det är roligt när det händer.

Så skönt att höra om din syster och hoppas att ni får ihop tiden, hela lilla familjen. Lillo ser ut att vara en strålande fin person!

Det känns så konstigt att ens barn skall börja gå och sedan också prata... Här kryps det och nynnas och står mot saker, än så länge. Det är roligare än jag trodde att få följa utvecklingen och få vara förälder. Jag har aldrig sett mig som Moder Jord eller någon bullmamma... :-)

Igår läste jag en fin sak: Sorg är kärlek som förlorat sitt hem.
Så är det nog.

Stora varma kramar!

isa (rustaupp) sa...

Hej gumman. Vill bara säga förlåt för jag inte svarat på din kommentar. Jag behövde en pause ifrån bloggen och all press. Här smygstartat lite på instagram och heter isa_rustaupp där inne. Kram

isa (rustaupp) sa...

Hej gumman. Vill bara säga förlåt för jag inte svarat på din kommentar. Jag behövde en pause ifrån bloggen och all press. Här smygstartat lite på instagram och heter isa_rustaupp där inne. Kram

Yevonde sa...

Åh vad kul att höra av dig! Och att se fina Lillo! Hoppas 2014 blir allt vad du önskat. Stor kram!!

Och kommer ni här förbi i sommar så får du jättegärna säga till!! Babi och jag vill gärna ses!