13 maj 2007

nya tapeter och 1000 spänn rakt ner i papperskorgen!

Förra gången M och jag tapetserade var det egentligen han och snällaste grannen som gjorde det. Jag och snällaste grannens sambo skötte kaffekokningen och passandet av goaste ungen, så tapetseringen gick skitbra, och det blev skitsnyggt!

Den här gången var det bara M och jag. Det gick skitdåligt och höll på att inte bli något alls, trots att vi gjorde preciiis som det stod i broschyren!
Först skar vi till våderna 5- 10 stycken,( check) sedan klistrade vi dem ( check) och eftersom det stod att de skulle svälla minst tio minuter ( check) så var det ju lugnt tyckte jag. Sedan Tog det oss evigheter att passa in vådjävel 1( check) och skära loss det överflödiga( check) på kanten. Den här tapeten var mycket mjukare än den förra och ömtåligare, och vi var livrädda att det skulle gå hål på den.

När vi äntligen fått upp våd 1 lyckades någon av oss borsta hål på den.
"Det syns inte!" ljög M och jag blängde argt på honom och sa att vi fick slänga upp våd 2 i stället och fortsätta från den. När vi skulle riva bort våd 1 slänga upp våd 2 lite enkelt, satt våd 1 fast (halva vådjäveln satt kvar på väggen trots att jag gråtandes sprayade vatten på den) och eftersom tapeterna svällt för länge och inte längre gick att få i sär, fick vi ta våd 5 och slänga upp den ovanpå våd 1. Sedan och vi råkade väl ut för ungefär allt som vi kunde helt enkelt, och tog sedan en våd i taget och dubbelmätte och dubbelkollade allt, svälltiden krympte till 3-5 minuter vilket kändes mycket tryggt!

Så summa summarum, efter 1000 spänn rakt ner i papperskorgen, en vägg mindre tapetserad än vad vi från början tänkt oss + en vända för att köpa mer färg till den väggen som inte blev tapetserad och en halv hall till målad, så är vi ganska nöjda och glada med resultatet. M har dock lovat att han aldrig mer tänker tapetsera mer i hela sitt jävla liv.

.....................................................................................................

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Sextiotalsvillan sa...

Har också försökt mig på att tapetsera en gång... nu för tiden så bistår jag istället med något gott till kaffet ;-)
Lovar att lägga ut en bild från samma vinkel i vardagsrummet, precis vad jag tänkt!

Isabelle sa...

Men du vad tråkigt att höra att det uppstod så många problem på vägen. :-( Men skönt att höra att ni löste det i slutändan och till och med blev riktigt nöjda. Du ska se att nästa gång ni tapetserar kommer det gå mycket bättre eftersom ni säkert lärt er av era misstag. Hurtigt sagt va?! :-) Men det stämmer ju... Kram på dej!

KeX3 sa...

Därav att man helt bara hänger upp saker på väggarna för att dölja eventuella skavanker, att ge sig på såna där äventyr slutar bara i gråt och tandagnisslan :P

Lisa sa...

å nej, tråkigt att det blev så!

smul sa...

Äsch jag är inte ledsen alls längre. Jag är rätt nöjd med rummet som det blev, liksom tur i oturen helt enkelt. Det kanske hade blivit för mycket till och med. Ska se om jag kan krångla upp en bild någon gång.