21 oktober 2007

Utmaningen

Jag försöker vara generös. Det hade varit lättare om jag haft mer pengar men jag försöker så gott jag kan. Man kan inte göra mer. För mig innebär generös i och för sig inte att det alltid handlar om presenter eller att bjuda på något. Man kan ju vara generös med ganska abstrakta saker också.

På jobbet är jag nog ganska generös med beröm. Talar om för folk att de gjort bra saker och att de haft bra idéer och så där. Jag tror att de blir glada.

Ibland kan jag märka att när folk haft bra idéer så vill de hålla dem hemligt så att ingen annan ska göra likadant. Så gör jag inte, jag bidrar. även med erfarenheter om misstag så att andra inte ska behöva hamna i fåniga bryderier utan anledning.

Jag tror lite på det där att det är lättare att vara generös om man blir generöst bemött, jag tänker att det är så enkelt att säga något som är snällt, även om man inte är bästa vännen.

(det är inte enkelt dock att vara generös mot sig själv och att skriva ett helt inlägg som handlar om hur bra man är är svårt, prova själv får du se!)

3 kommentarer:

Maria sa...

Jag är duktig på att ge andra beröm. Jag är duktig som kan erkänna att jag är duktig på att ge andra beröm också. Jag ska dock anta utmaningen och tänka extra mycket på att ge beröm denna vecka. Det ska bli spännande att se reaktionerna!

Anne sa...

Det är bra att ge, men det går inte att ge utan att få tillbaka. Det är en svår balans.

O L G A sa...

Nej jag tror inte alls att generositet behöver gå hand i hand med att man har en fet plånbok. Tror mer på allt detta fina som du berättar om dig själv!

Tycker att du var bra på att skriva bra om dig själv på ett ödmjukt sätt!
Mer av det!!!
P.S. Tack för förtroendet. Gjorde som du sa...