17 februari 2008

soppa, nej tack!


Vi kom till moderna till sist M och jag. Det var kö nästan ut genom ytterdörrarna. Det var hur många som helst som ville se Andy Warhol-utställningen. Vi också. Vi tittade och tittade och läste och läste, gick runt. Jag stod framför ett par tavlor ganska länge och kände, men nej, inget! Jag kände inget när jag tittade på tavlorna eller filmerna. Jag förstår ju att det är stort att det var nytt och annorlunda och lite skruvat också kanske. Men det får mig inte att känna något, varken soppburkarna eller porträtten. Möjligen lite ångest, men knappt alls.

M berättade att sist han var på moderna var någon gång på högstadiet. Skittråkigt tyckte de tills de kom in till ett rum där en naken kvinna var målad, hon fläkte ut sig, skrevade och visade allt. De tyckte till slut att det var ett riktigt bra museum.

M och jag gick runt på museet ganska länge. Jag tror att M letade efter den skrevande kvinnan.

2 kommentarer:

Mrs S sa...

Jag ar inte heller jattefortjust i warhol men lite coolt ar det allt. Hade de nagot av Roy Lichtenstein eller var det bara warhol?

smul sa...

Jag vet ärligt talat inte om jag såg någon, men det ska finnas i samlingarna. detta var ju en separatutställning om bara warhol. Så just där hängde bara hans verk och filmer av och om honom. Men som sagt, jag vet inte om jag såg något av Lichtenstein. Jag var glad att jag kände igen några namn i övriga utställningen överhuvudtaget.