04 mars 2008

ultra vad betyder det egentligen?

Jag hade ju egentligen bestämt mig vad gäller kameran och så. Men nu vet jag inte igen. Jag har provat någon systemkamera och jag tror inte att jag har det rätta intresset egentligen. Jag tror att jag vill kunna men att det kommer att bli för meckigt att släpa med en massa prylar hela tiden. Nu är jag mer inne på en ultrakompakt kamera som jag kan ha i fickan jämt i stället.

Åh ibland är jag bara trött på att vara jag som inte kan bestämma mig.

5 kommentarer:

Peter Madison sa...

Då kan jag försöka bestämma åt dig!

Om du inte vill ha det avancerade med en systemkamera men ändå bra proffsiga bilder med en enkel kamera så kan du kolla upp Sony DSC-H50

http://www.sony.se/view/ShowProduct.action?product=DSC-H50&site=odw_sv_SE&imageType=Main&category=DCC+Digital+Still+Cameras

Eller om du vill ha en ännu enklare modell men med bra kvalitet kolla in DSC-W300

http://www.sony.se/view/ShowProduct.action?product=DSC-W300&site=odw_sv_SE&imageType=Main&category=DCC+Digital+Still+Cameras

Hej hopp!

Tom sa...

Faktiskt svårt val. Många som du väljer den lilla, men sen blir den ändå bara liggande i fickan, och sen på hyllan. Och när man äntligen vill ta en bild så är man förbannad för att kameran är kass.

Så mitt råd blir: Köp en digital system med bra optik. Sen får det visa sig om man ska foto eller inte. Det kräver en del av en trots allt.

smul sa...

Okej tack för nya råd, men om jag köper en nya så blir det en canon för jag kan menyerna och har äntligen förstått mig på hur de funkar.

Och om jag har förstått det hela rätt så är det oftast inte kameran det hänger på utan fotografen. Men.. ja jag är ju jag och har svårt att bestämma mig så vi får se.

Tesa sa...

En kamera som har visat VÄLDIGT snyggt resultat är Sigmas nya kompaktkamera. Jag är sjukt sugen på den själv (trots att jag brukar föredra Canon) och rekommenderar att prova. Gå in och titta på Rytterfalks bilder och vad han skriver t ex
http://www.rytterfalk.com/2008/03/04/sigma-dp1-iso400-good-mixed-light/
och
http://www.rytterfalk.com/2008/03/01/sigma-dp1-first-impressions/

Dessutom är den snygg:
http://www.sigma-dp1.com/

Mitt tips är alltså, köp en kamera du kan växa i men som ändå inte ruinerar dig om du upptäcker att det inte är din grej.

Mrs S sa...

Jag tycker att det ar mycket svarare men ocksa roligare an jag trodde att fota med systemkamera. Jag tycker om att ha mojlighet att paverka aven om den stora kameran ar lite jobbig att slapa med jamt. Det tyckte jag iofs om min ixus ocksa och egentligen ar nog inte systemkameran jobbigare. Den ar lite tyngre men man kan ju hanga den pa sig, en kompakt bar man pa hela tiden for den ar for stor att ha i fickan.