19 mars 2011

Om livet, så som det är för många.


foto: privat

Spraydag 18, ungefär som senast. Kanske inte riktigt så dramatiskt men trött och låg. Jag har inte velat skriva av samma anledning. Det känns inte riktigt bra att bara befästa hur trist jag verkar ha det just nu, för så är det ju inte , det finns mycket förväntan också.

I går reste vår fina vän härifrån, och hela kvällen på M:s födelsedag satt vi och pratade om sådant som är i livet. Som att om ett par dagar är det ett år sedan hon födde sin flicka två dagar efter beräknat födelsedatum. Den beräknade dagen var de på mödravården och lyssnade på hjärtat. Senare på kvällen dog flickan i magen och därför fick hon föda fram sitt barn i chock och i sorg. Just nu mår hennes sambo väldigt dåligt och oroar sig för att de inte ska få några fler barn.

Ibland när jag läser på bloggar om ivf eller barnlöshet så förundras jag över att det verkligen kan födas barn utan att någon kämpat och mått dåligt. Tänka att det finns människor som får bestämma sig för att sluta med preventivmedel och att det vore praktiskt om barnet födes i mars, april någon gång, och så gör barnet det och bara är perfekt. Ibland känns det som att det är en värld som andra få leva i, vi andra får bara stå utanför och se in genom skyltfönstret.

M sover efter jobbnatt. Jag har prövat mina extension tubes och lekt lite med Photoshop. Nu ska jag väckas och sedan är det handling och matlagning inför födelsedagsfirande som gäller.

Ha en fin helg!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

8 kommentarer:

Single Mother By Choice sa...

Du ruvar? Jag håller mina tummar.
Så himla ledsamt med din vän. Ja jag känner som du, jag blir förvånad när människor bara får barn hipp som happ, utan att ha kämpat för det utan sorg och utan oro. Så avundsjuk jag kan bli på deras naivitet. Rädslorna innan graviditeten blev till rädslor under graviditeten som blev till rädslor att förlora honom. Jag är less på att vara rädd, ge oss lite naivitet. Kram!

Moi sa...

nej jag ruvar inte, jag sprayar. Hade missat att skriva SPRAYdag bara ;)

Jo lite naivitet, det vill jag ha men jag misstänker någonstans att det kommer med föräldraskapet. Eller, jag tror det på ett sätt. När det gått så lång tid att den här tiden blir mer avlägsen än som en ständig påminnelse.

Då tänker man nog, Mitt barn? Nej mitt barn skulle aaaldrig :) "En får hoppes på dä"

Jenny sa...

Håller med! Både under behandlingen och mär jag blev gravid var min tanke att det skulle gå fel, och tanken att det faktiskt går bra för de allra flesta var väldigt långt borta.

Emil sa...

Hej!

Jag har snickrat ihop en liten kattwidget som ett hobbyprojekt så man kan lägga upp på sin blogg och så blir det en ny kattbild varje dag. Just nu fungerar den bara på blogg.se, blogger.com och wordpress.org men om det finns intresse kommer jag nog fixa till fler bloggverktyg. Jag har även skrivit ihop en liten guide om hur man lägger in den som man hittar här http://bloggwidgets.com/dagens-katt/

Det kan tex se ut såhär http://bilderpakatter.blogg.se/ eller http://bilder-pa-katter.blogspot.com/

Det vore jättekul om ni ville tipsa era besökare om den :)

Tack på förhand!
Emil

Karin sa...

Hej vännen!
DU har helt rätt, jag har missat att skriva vispad grädde. Förlåt.
Jag hoppas din tårta blev god ändå, kram Karin

Orättvisan sa...

Ja, det är verkligen jättekonstigt. Och det är alldeles särskilt konstigt när man inser att man måste anpassa sig efter klinikers semesterstängt på påsken sommaren och julen och när man bara nicka och tackar och tar emot när man får veta att den och den gången blir det inte för det är semesterstängt och så får man snällt vänta. Och hur ledsen man kan bli på folk som skriver att "nu gör vi uppehåll en månad för annars blir det en julbebis och det vill man ju INTE!" (Om det blir något för oss den här gången blir det en julbebis och det vill vi GÄRNA! Bara det blir en bebis alls!)

Stor kram och hoppas du klarar dig bra igenom sprayandet!

Anna sa...

Jag har en vän med samma facis som din vän, en bebis som mådde bra, en bebis som dog, ett änblabarn som föddes. Fruktansvärt!

Hon har nu en frisk dotter och är gravid igen. SÅ det fanns en rättvisa för dem. Men som du säger, märkligt att det ska vara så svårt för vissa medan andra bara behöver titta på en snopp aå är de gravida.

Lycka till de här sista dagarna med sprayen!

Zandra sa...

Det är så sorgligt att det är ofattbart. Jag har nära vänner som drabbats gång på gång av det hemska onda.. Vissa av oss får kämpa oss blodiga inombords för att uppleva plusset, andra för att komma över sina änglabarn.. och ändå så gror och föds de allra flesta barn precis så fint som de alltid borde, man får inte glömma det för förhoppningsvis kommer lyckan till oss alla förr eller senare.
Kram