06 mars 2011

pessimist, javisst!


foto: privat

Det är så svårt att beskriva vad jag känner. Jag går här och vankar, känner mig lite som Baltazar. Jag känner mig rastlös som fan och önskar liksom att jag hade en snabbare kur så att jag fick ha det här överstökat, rubbet. Jag är oroligare än nödvändigt och VET att det inte kommer att funka. Jag kommer inte kunna bli gravid, det är jag liksom övertygad om och det är svårt att lura mig till att tänka att det borde gå.

På mötet sa läkaren att min äggreserv inte var så stor. Han såg 7 äggblåsor på ena och 5 på andra. Vad det innebär vet jag inte riktigt men det kändes som att det inte var skitbra precis. Jag var tvungen att fråga om kvinnor med mina förutsättningar blir gravida och han svarade ja, men på något vis är det ju så att jag inte kan släppa det där nu.

För övrigt så sprayar jag med suprecur 2x3 och är inne på 5e spray dagen. Den 21:a dagen skall jag ta blodprov och skicka till läkaren, sedan får jag veta om jag ska börja med Puregonsprutorna eller inte. Jag har redan handlat ut allt jag behöver inför hela den här omgången och det var inte billigt kan jag säga. Hålet i plånboken den här månaden kommer att bli enormt!

Var hos min fina granne härom kvällen. Hon och jag sås inspelade program av barnmorskorna och jag kunde inte låta bli att bli lite sorglig. Grannen frågade mig om jag känner mig rädd inför förlossningen. Och nej, jag är rädd för allt det andra, men inte för en förlossning eftersom det känns som utopsikt att ens föreställa sig att det skulle kunna bli en förlossning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

13 kommentarer:

Anna sa...

Härligt att du är igång. Spännande, det är verkligen en bergochdalbana som man befinner sig i :)

Icka sa...

Ja gratis kan man ju inte kalla det direkt! Men nu är du ju igång för fullt, nu scvichar det snabbt t ÄP o ET o ett +.
Försök vara positiv nu för böverlen!!
=)
kram påre

Anonym sa...

Ang äggreserv... jag har bara en äggstock och det läkare såg vid första besök är 4-5 st blåsor :-( Men vi har gjort 5 IVF och fått 4 st per gång, sista gånger gången var det visserligen 3 st. Men det jag vill säga ... att det är kvalite på äggen som gäller, inte kvantitet! Lycka till!

IVF-Karusell sa...

Jag menar inget ont i att kalla det dagis. Men eftersom jag själv gick på dagis på 80-talet så är det jättesvårt att lära om sig o säga förskola. Men så vad är då skillnaden? Jag har hört att det finns en läroplan för förskola men inte för dagis?

Hedda sa...

Önskar dig all lycka till!! Jag tror hårt på Kaninens år - den personliga turens år - tills jag blir motbevisad.

Måste le lite när jag läser det här om rädd inför förlossningen. Är man ofrivilligt barnlös så tror jag att förlossningen är det minsta man oroar sig för... ;-)

Loba sa...

12 blåsor är inte dåligt alls.

Försök andas lugnt och tänka lite ljusa tankar. Jag tror på dig, M och äggen. Gör det, du också.

Varma kramar.

Uma sa...

Skyll ALLt på Suprecuren. Precis ALLT. Det är mitt tips, för att underlätta! Klart det ska gå, men upp och ner går det, och ALLt är Suprecurhelvetets fel ;)
SEN, kan du vara tacksam för Suprekur och Puregon men nu, just nu... så kan du skylla pessimism och Baltazarsyndrom på dem!
Kram

moi sa...

Jo jag får kanske skylla på hormoner och jag SKA försöka att inte vara så negativ. Jag tror nog det är för att man har fokuserat så länge på att försöka att inte bli besviken och vara ledsen hela tiden så man har svårt att ställa om siktet lite gran, och som sagt det är ju så att det är något som händer av sprayandet. Det känner jag ju.

Tack fina ni.

guldigrytan sa...

hej vännen min!
ja det där med förlossning känner jag igen mig i. Jag är inte ett dugg orolig heller, tvärtom ser jag fram emot den, tycker det känns spännande och häftigt att få vara med om en så unik och stark händelse. Jag hoppas att du, jag och alla andra i vår situation kommer att få vara det för jag tror det är en fantastisk händelse.

Beträffande pessimismen så sa min gynekolog till mig när jag babblade om min oro över att jag inte blir gravid att jag "måste tro på det själv att det ska gå". Lätt för henne att säga, men jag tror det ligger en del i det. Så jag försöker att tro varje månad, och fortsätter också att vara skengravid varje månad... Men vi har ju också en backupplan, som du vet, och fram till dess vill jag tro...
Tänker på dig!! Kram.

Single Mother By Choice sa...

Men det är klart det är svårt att hålla ångan uppe hela tiden, speciellt när du propppar kroppen full av hormoner. Jag har en bra känsla..:) Och jag hoppas verkligen det blir en förlossning så småningom! Stor kram!

Åren går sa...

Vad skönt att ni kommit igång nu. Jag upplevde det som lite lättare när jag väl var igång för då var det bara att följa behandlingsgången på nå sätt. Och vips hade vi gått igenom alltihop. Så kort tid i förhållande till alla år innan som man hoppats. Lite chockartat att vi hade turen att bli gravida på första försöket dessutom.
Vet du varför du får köra långa behandlingen? Jag var ju också i Örebro och körde då korta med bara sprutor.
Lycka till med allt. Jag håller tummarna! <3

moi sa...

jag vet inte varför men jag misstänker (obs helt egen tolkning) att det hade med den där äggreserven att göra att man nedreglerar kroppen för att sedan sätta fart utav bara fan med sprutorna.

Dessutom muttrade läkaren något om att det kanske var för tätt inpå när han hörde att nästa mens var inom två veckor. Inte för att jag vet vad han menade med det egentligen, men han sa så.

Nåja.. jag får väl helt enkelt vänta och se.

MDB sa...

Det låter ju bra med tolv blåsor!

Ang äggreserven så har jag också dålig sådan tydligen... men min läkare försökte peppa genom att säga att hon hade sett graviditer vid lägre reserv, men ändå kändes det väldigt pessimistiskt tills vi fick plusset.

Hoppas att allt går bra för er.