28 mars 2011

vårens andra projekt


Vi har inte precis den största trädgården i världen M och jag, men den senaste tiden har M utvecklat ett stort intresse för att odla saker. Han läser allt han kan komma över som handlar om självhushållning och mumlar glansögt att med en djupbädd med grönsaker på 9 kvm så är man självförsörjande ett år. Han försöker övertala mig att vi nog helst inte ska ha några blommor utan bara saker man kan äta och att ett äppelträd vore bra så att vi slapp köpa frukt. I början surrade han på om att vi nog borde ha en kompost, men nu (efter att jag spänt ögonen i honom ordentligt) säger han att han bara skojar.

Till saken hör att jag gärna, så gärna skulle haft en kompost, flera fruktträd och stora grönsaksodlingar men med en trädgård på kanske 40 kvm så känns det inte realistiskt. M har också en tendens att gå upp helt och hålet i projekt och är kanske något sämre på att ro dem i land.

Mitt eget projekt sedan ett par år tillbaka är pelargoner. Jag är verkligen usel på dem, har ihjäl dem och allt, men jag köper tappert nya sticklingar och plantor varje år. Fast jag tänker att i år, är kanske året då jag lyckas med både det ena och det andra.

sprutdag 5


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

TeachGirl sa...

Ja men de är ju så fina. :) Jag fick en planta av min syster och den var tydligen en stickling från en av min mormors pelargoner. Vi får se hur länge jag lyckas hålla liv i den...

Loba sa...

Åh, att odla :)
En gång, när jag bodde i Dalarna, hade jag en takterrass på 12 kvm. Jag köpte sådana där höga odlingslådor och odlade potatis, morötter, spenat och lök. Funkade finfint och jag hade mer än jag kunde äta själv.
Tomater odlar jag varje sommar. Ett par stora krukor mot en solig vägg ger en hel sommars skörd.

S'att 40 kvm.... det kommer man långt på ;)

Icka sa...

det är ju det vi IVFare gör bäst-kämpa o kämpa tills det tar sej! Precis som dina pelagonier ;)
Kram

Hedda sa...

Så vackert! Jag gör själv mina tappra försök med en stickling från Dr Westerlund! :)