21 juni 2007

inför semestern

Om man känner friluftsnördar så känner man M när han lyckligt fånler över primusköket och det tillhörande kastrullerna och gasoltuberna. Längre ner i friluftslådan hittade han de hopfällbara kåsorna och utbrister "jag vill ha den det står fältjägarna på!!" Jag kan inte annat än le åt honom, le åt hur han lyckligt ler åt munstycket till primusköket och hur han målande beskriver varför det kan vara bra att ha med klätterselen, en repbroms eller kanske en överlevnadspåse på semestern.

Den här friluftslådan kom in i mitt liv tifigt i vårt förhållande. Redan andra eller kanske tredje gången jag var hemma hos M, förevisades den och jag oh:ade och Ah:ade lydigt. Med tiden har den fyllts på med diverse prylar och M pratar om förestående expeditioner till Grönland med bästa kompisen J.D. Käraste boken är just nu Vandra Fjäderlätt, käraste ägodelen är tältet. Vi har provslagit tältet och M ringde mig hem från jobbet för att fråga om jag gått in något i garderoben och tittat på det där det ligger prydligt i sin påse.

Vad tror du?! frågade jag
näe.. svarade han, men jag hade gjort det..

Men jag förstår honom det gör jag, jag förstår kärleken och glädjen över det nya även om det jag gläds åt är annat än hans. Och jag gläds med honom och jag gläds åt oss, att det blir bättre och varmare för varje dag, och att semestern bara är ett par dagar borta, och att det blir bra även om det regnar.

..................................................................................

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Ludwig Hietikko sa...

Ett fint blogginlägg som på ett väldigt fint sätt påvisar hur omtänksam och kärleksfull du verkar vara. M kan skatta sig lycklig!

Din blogg gör mig glad. :)

Pipperoni sa...

Ja, att kunna småle och glädjas åt någon annans besatthet över något som man själv kanske inte är lika besatt i är verkligen kärlek. Underbart. Kram.