05 februari 2011

filosofisk morgon med musik till kaffetFör varje dag som går är det färre dagar till vi ska till Örebro. Det slår mig att jag liksom inte riktigt har funderat så mycket över det som kommer att ske så småningom och att jag ändå har en bild av det som kommer att ske. Jag tror det är er bild, ni som själva skriver och har genomgått detta. Ni har bidragit till att öka min kunskap och kanske också minska min rädsla även om den nog ibland ökar eftersom jag läser om saker som inte går så bra.

Senaste tiden(till skillnad från förut) har jag försökt att vara öppnare om vad jag tänker och även med att vi är ofrivilligt barnlösa. Det har avdramatiserat allt för mig själv. Jag berättar inga detaljer direkt och inte att vi ska till Örebro eller när. Jag har någon slags fåfäng förhoppning om att vi ska få överraska familjen med åtminstone en sak i den här processen, att vi (jag) är gravida. Hittills har de ju känt till varenda steg men sedan före jul har jag inte sagt att vi fått en tid och att det är på G. N är de frågar säger jag vagt att vår kötid är slut i maj, så kanske att vi får börja i höst efter sommaruppehåll och sånt.

Lite känns det som att jag öppnar upp fr att det kommer att gå åt skogen men jag orkar inte tänka så. Jag vill få vara glad och förhoppningsfull, går det åt skogen får jag vara ledsen då. Jag vet ju vad som kan hända även om jag är glad.

ICSI.. jag har faktiskt inte läst om andra som gjort ICSI eller har jag missat det? Har någon av er genomgått ICSI? Jag tänker att det ju inte är så värst annorlunda egentligen men å andra sidan vad har jag för erfarenhet av något.

Många av er har verkat så förberedda, jag blir lite nervös av det,känner att jag inte är det. Borde jag tänka på något särskilt? Det jag oroar mig mest för är hur spermierna ska hamna i Örebro, är det vårt jobba att fixa det eller hur funkar det?

Är detta ens en ivf-blogg, är detta en icsi-blogg, eller kanske mest en blogg?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

11 kommentarer:

TeachGirl sa...

Lycka till! Och jag tycker nog att det helt enkelt är en blogg om dig. Allas resor är olika och hyfsat unika. :-)

Åren går sa...

Hej! Vi har varit i Örebro på vårt första besök inför IVF. Jag kommer att starta med sprutor nästa vecka. Känner egentligen som du att jag inte velat berätta så mkt om vad som händer för vänner och anhöriga, men jag har gjort det ändå. Kanske för att min man har varit rätt öppen inför sin familj och så.
Bemötandet i Örebro var verkligen över förväntan. De var snälla, trevliga, tillmötesgående och proffsiga. Nu har vi ju inte kommit längre än så, men det känns bra inför framtiden. Sett till sannolikheten så lär det bli fler besök där och då känns det skönt att man har en positiv bild av personalen.
Vad gäller ICSI så sa de till oss att om de ser att det behövs (spermier som sett bra ut tidigare kan ju ha en "dålig dag") så befruktar de med hjälp av ICSI. Alltså inget stor grej utan en metod som de tar till om det behövs. Kanske därför inte så många skriver om just ICSI-biten utan mer om allt annat som rör en IVF?
Lycka till! Hoppas ni känner att ni blir bemötta på samma bra sätt som vi blev!

Mette sa...

Vi fick göra ICSI på våra ägg, pga att min mans simmare inte simmar så bra samt att de inte är så jättemånga.
Vi har nu 3 befruktade ägg i frysen som väntar på insättning.

Jag skicar med en länk där det står lite om ICSI och varför man får göra det: http://www.fertilitetsguiden.nu/therapyOptions/AssistedReproduction/ICSI/index.asp?C=41214405796042476852#vemkanbliaktuellfrICSI2

Lycka till!

Uma sa...

Vi ska också göra det. I veckan....Har säkert mer info att komma med då.

MDB sa...

Vi har gjort ICSI på bägge IVF:erna. Maken hade lite få och trötta simmare, men vi fick också ut väldigt få ägg så jag tror att det var ytterligare en sak som gjorde att de inte vill chansa mer än nödvändigt.

Lycka till!

Anna sa...

Hej.

DU var in på min blogg i dag. JAg säger hej till dig i svar :-) Jag är den där andra ICSI-tjejen. Du är inte ensam, eller ni är inte ensamma!

Kommer läsa din blogg känner jag.

Moi sa...

Jo, kanske är det så att det helt enkelt är min blogg ;)

Och jag vet ju en del om ICSI, jag vet ju varför vi får göra det, jag menade mer att jag inte riktigt läst andras erfarenheter om det hela und so weiter

Carro sa...

Hejsan!

Vi har gjort ICSI på 2 av våra 5 IVF:er. Det är nämligen så jag och många andra tänker. Att man gör en IVF behandling och ibland tar man ytterligare hjälp av ICSI för att det behövs :-)

Du behöver inte definera din blogg, det gör inte jag :-) Min blogg är en blogg om mitt liv, ibland väldigt mycket om vägen till att få barn, ibland mer om inredning och mat och ibland om heeeelt andra saker :-)

Lycka till!

IVF-Karusell sa...

Hej tjejen! Vi gjorde också ICSI eftersom sambons spermier var så dåliga, men min blogg är en IVF-blogg. Same shit, bara att de var tvungna att ta till lite hårdare metoder för att få till spermierna :-)
All lycka till! ♥

ahns sa...

Hänger det inte samman med att det mest är kvinnor som bloggar om ofrivillig barnlöshet? Vi gjorde också ICSI - för vår del fanns inte ens ett "vanligt" IVF med som alternativ då de var tvungna att ta ut de få stackars spermier som fanns med hjälp av biopsi på maken. Håller dock med dig om att det är svårt att hitta någon som bloggar om det. Dock kan jag meddela att vi lyckades, trots att läkare dömt ut våra försök på förhand. Så, stort lycka till!

Orättvisan. sa...

Hej! Jag hittade din blogg via... Hmm, kommer inte ihåg hur jag hittade hit. Men det var ju roligt iaf att ditt inlägg handlar om ICSI, eftersom jag skriver en blogg om det! Så ni är absolut inte ensamma!