19 januari 2008

på låssas


Jag hade tänkt att jag skulle äga en bokaffär när jag blev stor. Jag skulle stå där och älska böckerna och folk skulle älska att komma in och leta efter något, slå sig ner, bläddra lite, lyssna på musik och småprata lite med varandra.

Jag skulle ha en sån där stege på hjul för att nå upp till de översta hyllorna i butiken, och jag skulle ha kvällar med tävlingar och kaffe. Ibland skulle jag ha stängt ett par timmar helt oförhappandes och på dörren skulle det stå "gone fishin' ". Det var då jag satt ner och läste de sista sidorna i spännande boken tror jag.

Idag kan jag inte ens säga att jag läser så mycket längre. Jag har som ingen ro i kroppen. Jag läser i perioder och nr jag är ledig. Nu har jag fyra böcker jag har påbörjat och alla verkar bra. Snart kommer kurslitteraturen.

För jag är ingen bokhandlare och jag tror inte att jag blir det, även om jag fortfarande tror det när jag dagdrömmer.

2 kommentarer:

Anne sa...

åh så fint skrivet. drömskt.

Mrs S sa...

Och du skulle kunna alla böcker utan och innan och rekommendera något som passade på pricken när man kom förbi för en liten pratstund i välkomnande atmosfär. Jag skulle helt garanterat kolla in då och då! Böcker kan vara så vackra, både till innehåll och utseende.
Tyvärr läser jag inte heller speciellt mycket längre, har en bok som jag kämpat med i två och ett halvt år nu. Den är inte svårläst men jag får liksom aldrig ro att läsa, det är synd för det finns så himla många böcker jag verkligen önskar att jag läst.