16 september 2007

Bra eller anus?
Det är inte precis någon hemlighet att män ganska ofta är en belastning att ha med i affärer. kompis-männen är en sak. Sambo-mannen är en annan. M brukar börja med att bli hungrig så fort vi kommer i väg någonstans där det finns affärer som JAG vill titta i. Efteråt i första affären, brukar han börja steppa och det innebär att det är dags att leta reda på en toalett. Sen hinner vi kanske in i affär nummer två innan han blir kaffesugen och måste ha en kaffe. Sen finns det inte så mycket mer kvar att hitta på för honom och då drar han på sig den lätt uttråkade minnen och blir helt enkelt surare och surare till jag fräser att jag fan aldrig ska ha med honom i affärer igen!

I går hade jag kommit på något smart tyckte jag. Vi beställde lunch direkt vid ankomst och det var ett sånt där ställe där man sitter bredvid affärerna i en galleria. Innan maten ens hade anlänt kastade jag mig i väg in i närmsta affär, M satt kvar med en tidning så han var rätt nöjd. Det var bara det att allt inne i affären tog längre tid än jag tänkt mig och jag kom tillbaka när M nästan ätit klart redan. Men ändå, han slapp följa med mig in i mina affärer. På det hela taget ett smart drag.

När vi kom hem skulle jag visa inköpen som jag var nöjd med, riktigt nöd till och med. Fast nu vet jag inte längre. Klänningen på bilden tex, M öppnade med att fråga om det var något fel på klänningen, den måste ha fastnat inuti på något sätt. Sedan Följde han upp med att säga att det inte var den snyggaste klänning han sett. Till sist avslutades allt med att det var gnaska likt en gjutesäck som man klippt upp. (Den jag köpte är grå-svart.)

Så... har han rätt? Det kanske är läge att utnyttja de åtta dagarnas öppna köp?
--------------------------------------------
edit: alltså jag undrar faktiskt på riktigt om den är ful eller snygg. Folk har olika åsikter men jag vill veta. Jag vill inte vara den enda i världen som tycker att den var fin liksom.

9 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Öppet köp är faktiskt jättebra. Man har rätt att ångra sig! Och du, har du ingen gallerie där det finns gubbdagis (a k a Clas Olson?) Min man brukar få förse sig med en bok om jag vill shoppa och han "måste" vara med...

smul sa...

nja.. inte alla män gillar claes ohlssons eller bilsport. Min hör absolut inte till den kategorin. Men visst jag kunde lämnat honom i skivbutiken. Risken är bara att han (igen!) kommer ut med två eller tre skivor. ;)

Maria sa...

Jag kan inte ens begripa att du överväger att lämna tillbaka en klänning som du uppenbarligen gillar för att din sambo säger att han inte tycker om den?!? Det är väl inte relevant vad han tycker? Det är ju du som ska ha den på dig och det är du som tycker om den? Jag har nog aldrig ens frågat min sambo vad han tycker om mina kläder. Han får helt enkelt finna sig i det bara!

smul sa...

Ja men det som jag tydligen inte lyckas få fram i det hela är att jag undrar vad andra tycker om klänningen. Jag kan i vanliga fall skita i vad andra tycker särskilt M men ibland blir man osäker. Säkert den här gången eftersom jag inte har något liknande i garderoben. Jo klänningar, men ingen puffig.

vonsachsen sa...

Jag skulle nästan vilja säga att det hela beror nog på hur det sitter på just DIG. Passar det din kroppstyp, personlighet osv, då kan en "säck" vara hur snygg som helst!!...eller tvärtom. Be M ta kort på dig när du har den på dig och rör dig naturligt hemma, och titta sedan på kortet. Vad tycker du då?
Fast känner du dig osäker redan nu, då är det kanske lika bra att lämna tillbaks det. Jag har lärt mig att endast köpa/behålla sådant som jag trivs i, annars kommer den bara hänga i garderoben.
Annars är klännigen snygg, men skulle bli även snyggare om två tre år, eftersom modellen lär bli höstens "uniform"...

huus sa...

Jo, är nog lite inne på vonsachsens teori. Kläder man trivs i brukar se bra ut och tvärt om. Modellen är schyst, men den grå färgen kräver möjligtvis någon accessoar som bryter. Vågar väl inte säga så mkt mer.. ;)

vonsachsen sa...

hur blir det med klänningen då? har du kunnat bestämma dig? :)

smul sa...

nix det har jag faktiskt inte. jag har liksom inte hunnit med det dessutom har jag varit ute och svassat omkring i en annan ny klänning. Men jag har ÅTTA dagar på mig. ;) Tack för rådet förresten! Jag tror jag ska bli fotograferad i veckan :)

Anne sa...

Bra! Den är fin, enda nackdelen med a-linjeformade kläder är att man tenderar att se större ut. Men fin är den.