04 juli 2007

17åriga jag och Stina NordenstamNär jag var yngre lyssnade jag mycket på september i P3, jag har för mig att Lotta Bromé var en av programledarna ett tag, jag minns att jag blev ledsen när det lades ner. Och så var det ett program som gick på nätterna som jag för mitt liv inte kan komma på vad det heter, som jag lyssnade mycket på. De intervjuade musiker och presenterade deras musik. Sent som tusan, på helger gick det. Jag låg på magen i sängen och skrev medan jag lyssnade, framåt 4-tiden var det slut. Ibland vaknade jag av att mamman försiktigt drog undan pennor och skrivböcker ur min säng innan hon stängde av radion och släckte lampan. Ibland skällde hon på mig, lite lagom ömsint och argt som mammor nog gör, allt som oftast.

En natt hörde jag Stina Nordenstam. Hon blev kvar, det måste vara 17 år sedan nu snart och fortfarande känner jag exakt samma känsla av att hon med sin röst och musik kunde låta som jag kände mig de där nätterna, som jag fortfarande känner mig ibland, om natten. Jag tänker att 17åriga jag hade behövt få veta hur det är att vara mycket vuxnare jag, att 17åriga jag hade kunnat trivas bättre med sig själv om mycket vuxnare jag hade sagt att det mesta löser sig på vägen, att det är inte så jävla larvigt ändå, det där med tid och sår, att mycket vuxnare jag på det hela taget har mycket att vara lycklig över och att utsikterna för att bli ännu lyckligare med tiden är ganska goda.

...................................................................................

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

huus sa...

Länge sen man höre nåt om henne...
Gillar hennes musik också. Vi gick i samma gymnasium och hon var väldigt bra redan då.

"A Peaceful Warrior" sa...

Mmmm...ett utmärkt låtval. Hennes musik ligger mig också mycket varmt om hjärtat.
Lova att låta mig få veta om du nu skulle få nys om ett livegig med henne, fast det händer väl typ aldrig har jag förstått. Hon är ju hemligare än hemligast.

smul sa...

Mjo, jag har alltid gillat henne, hon har ju en syster också Emma, också duktig men inte samma genre riktigt.

Tom jag lovar att höra av mig.