29 juli 2007

ge mig inga tydliga tips!

Okej jag är sent ute men så är det, och ibland känner jag bara inte för att läsa böcker som alla rekommenderar. Ibland blir det så totalt fel. Ta tex Alkemisten, den var kass! Den blev jag rekommenderad av alla efter att ha berättat vad jag tyckte om Den vidunderliga kärlekens historia. "Åh då måste du bara läsa Alkemisten, du kommer att älska den, det är precis samma underbara språk!!"

Men det var det naturligtvis inte, det var krystat och konstlat. Kan hända att saker och ting gick om intet i översättningen men det vet jag inget om eftersom jag bara läste den på svenska.

Gång efter annan blir jag rekommenderad böcker som jag bara måste läsa och jag gör det sällan, antagligen allt för sällan! Men nu gjorde jag och det är en deckare, Män som hatar kvinnor. Hela dagen har jag läst med avbrott för mat och kattlek, annars har jag läst och läst. M har legat i andra ändan av soffan han också. Han är djupt begraven i brottets spår, även om han då och då hävdar att den inte är så värst bra egentligen, jag tror honom, den ser tråkig ut även om det är ett matt omslag.

För det är också en grej. Jag köper ogärna böcker som inte är pocket och som inte är matta i omslaget. Det är knasigt och jag kan gå förbi mina principer men jag gör det ganska ogärna. Helst ska det vara något jag hört om själv, en pocket och en som är matt, tjock och snygg. Helst inte lila eller rosa, men på senaste tiden har jag köpt bara rosa böcker, nästan för att se om jag kanske har haft fel, det har jag inte, tror jag.

..........................................................................................

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

huus sa...

Köpte en helt rosa bok idag. "The art of new wave album". Bara bilder på skivomslag förstås. Väldigt trevlig.

Ok, Paul Auster då? Honom gillar jag.

smul sa...

jag också. Jag var helt lycklig i flera veckor efter dårskaper i Brooklyn! det har jag till och med skrivit om här någonstans för länge sedan i mars eller så.

Digge sa...

Alla som gillar Stieg Larsson - missa inte det här sköna snacket om Stieg, Expo och hans böcker, med en av hans närmaste medarbetare och vänner.
Förmodligen första gången man får veta lite matnyttigt om Stieg
Som sagt, läs!
Finns på

http://www.barstol.nu/stieg/